Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοκινητοδρόμιο: Βάζουν στην ίδια μοίρα Πάτρα και Δραπετσώνα! - Σε μια εβδομάδα η αξιολόγηση των δυο έργων από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Τη συγκρατημένη του αισιοδοξία εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη για το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η ρητή δέσμευση του Υφυπουργού και η σχετική του οδηγία προς την υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε να υπάρξει οριστική αξιολόγηση εντός μιας εβδομάδας με αποκλειστικό κριτήριο το βαθμό ωριμότητας που παρουσιάζει η κάθε μία πρόταση για κατασκευή αυτοκινητοδρομίου.
Στη συνέχεια, ανέφερε ο Υφυπουργός, θα υπάρξει σχετικό σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Η τοπική αντιπροσωπεία παρουσίασε στον υφυπουργό αναλυτικά τα στοιχεία που καθιστούν την κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας ως το πλέον ώριμο επενδυτικό σχέδιο (αδειοδοτήσεις, απαλλοτριώσεις, μελέτες, κλπ) δεδομένα που απουσιάζουν από άλλες πιθανές επιλογές.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που όμως έχει υποφέρει από μακροχρόνιες καθυστερήσεις και εμπλοκές. Ακούσαμε με ενδιαφέρον τη δέσμευση του κ. Υφυπουργού αφού θεωρούμε ότι με κριτήριο την ωριμότητα, η δική μας πρόταση διατηρεί καθαρό προβάδισμα. Θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις των επόμενων ημερών μέχρι να δούμε σε πλήρη μορφή το σχέδιο νόμου που θα πάει στη Βουλή».
Στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, μετείχαν επίσης οι αχαιοί βουλευτές Θ. Νταβλούρος, Μαρία Κανελλοπούλου, Β. Χατζηλάμπρου, Ν. Τσούκαλης, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Καρπής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλ. Μαρλαφέκας και ο Β. Φλωράτος.

ΠΗΓΗ  thebest.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου