Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το απόγευμα ραντεβού Σαμαρά-Ρομπάι, την Κυριακή σύσκεψη αρχηγών

Οι εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους της ευρωζώνης αλλά και το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο κ. Ρομπάι αναμένεται να ταχθεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επισφραγίζοντας από την πλευρά του την αλλαγή του κλίματος για τη χώρα μας. Φυσικά θα συζητηθούν και το πακέτο των μέτρων που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup στην Κύπρο αλλά και οι κοινωνικές αντιδράσεις που συναντά το πακέτο των μέτρων.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει την εκταμίευση όσο το συντομότερο της μεγάλης δόσης του δανείου που θα αναζωογονήσει την ελληνική οικονομία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η σχετική απόφαση να ληφθεί και το θέμα να κλείσει στο επίσημο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου. Η συνάντηση με τον κ. Ρομπάι έρχεται σε συνέχεια των επαφών που είχε ο κ. Σαμαράς με τους κυρίους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Φρανσουά Ολάντ και την κυρία Ανγκελα Μέρκελ και πριν από το ταξίδι του στη Φρανκφούρτη την επόμενη Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι.

Ενδιαμέσως, μάλλον τη Δευτέρα, ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί και το κλιμάκιο της τρόικας που θα βρίσκεται στη χώρα μας.
Στο μεταξύ, μετά από πολύωρες προσπάθειες και επαφές των επιτελείων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, έκλεισε η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την Κυριακή το βράδυ. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επικοινώνησαν με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και οριστικοποιήθηκε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά το ραντεβού που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με την Τρόικα την Κυριακή το απόγευμα.


Θέμα τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων θέτει ο Βενιζέλος


Στη δυσφορία που εξέφρασαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, για την κριτική που δέχτηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη λειτουργία της κυβέρνησης, η Ιπποκράτους απάντησε με ένα non paper 10 σημείων. Σε αυτό το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην κριτική του προς την κυβέρνηση, χαρακτηρίζει αφελείς κάποιους στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα, σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας. 

 ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου