Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Τεράστια αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού στη Ρωσία

Οι αμυντικές δαπάνες στη Ρωσία μέχρι το 2015 αναμένονται να ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Πούτιν δηλώνει ότι είναι πιθανή μια αύξηση των αμυντικών δαπανών ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με το Ρία Νόβοστι.


Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που δαπανά τεράστια ποσά σε αμυντικές δαπάνες. Μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να ξεπεράσει τα 75 δις δολάρια, ενώ μέχρι το 2015 οι δαπάνες για το ρωσικό στρατό θα αυξηθούν κατά 60 τοις εκατό.



Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι «η Αραβική Άνοιξη και οι εξελίξεις που δρομολογούνται για την αντιπυραυλική άμυνα ωθούν τη Ρωσία να βελτιώσει την ασφάλειά της» και πρόσθεσε ότι «μέχρι το 2020 η Ρωσία θα δαπανήσει μέχρι και 750 δις δολάρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κάτω Κοινοβούλιο της ρωσικής Δούμα, η Ρωσία προβλέπεται να δημιουργήσει 400 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τα προσεχή 10 χρόνια, οκτώ πυρηνικά υποβρύχια, 20 απλά υποβρύχια, 600 μαχητικά αεροσκάφη, 28 συστοιχίες της δομής του αμυντικού συστήματος S-400 ή ίσως περισσότερες, ανάλογα με τις ανάγκες της ασφάλειας.

ΠΗΓΗ echedoros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου