Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Για χάρη της έμεινε ακέφαλη η CIA

Μετά την είδηση της παραίτησης του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους επικαλούμενος εξωσυζυγική σχέση, που έπεσε σαν βόμβα στην αμερικανική κυβέρνηση και στην υπηρεσία του, λίγες ώρες χρειάστηκαν μέχρι να αποκαλυφθεί το όνομα της ερωμένης του.

Η 39χρονη Πόλα Μπρόντγουελ λοιπόν, φέρεται να είναι το τρίτο πρόσωπο ανάμεσα στον Πετρέους και τη σύζυγό του αλλά και η σχέση τους η αιτία της παραίτησής του. Η Μπρόντγουελ που είναι παντρεμένη με γιατρό και μητέρα δύο αγοριών, ήρθε σε επαφή το 2006 με τον Πετρέους ο οποίος υπηρετούσε ακόμα στον αμερικανικό Στρατό, όταν ετοίμαζε διδακτορική εργασία ενώ σπούδαζε στο Χάρβαρντ με θέμα τα ηγετικά προσόντα ενός ανώτατου στρατηγού.


Προφανώς όμως αυτά τα προσόντα ήταν αρκετά ισχυρά ώστε η να μην περιοριστεί στη συγγραφή της εργασίας της σχετικά με αυτά αλλά να τα εξερευνήσει σε βάθος…

Από την πρώτη στιγμή που οι δύο τους ειδωθήκαν, όπως αναφέρει ο αμερικανικός Τύπος, ο έρωτας τους χτύπησε κεραυνοβόλα, με αποτέλεσμα ο Στρατηγός παρότι παντρεμένος με την Χόλι από το 1974 δε κατάφερε να αντισταθεί στην ομολογουμένως γοητευτική Μπρόντγουελ. Ενώ η κατά πολύ νεότερη Μπρόντγουελ λοιπόν συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία, τα οποία ήταν εμπλουτισμένα χάρη και στα πολλά της ταξίδια στο Αφγανιστάν στο πλευρό του πανίσχυρου άνδρα, ώστε εντέλει να τα συγκεντρώσει και να κυκλοφορήσει το βιβλίο «All In. The Education of General David Petraeus», η σχέση των δύο είχε εδραιωθεί και κρατηθεί κρυφή. Μέχρι που πριν μερικές ημέρες το FBI εντόπισε την… ιδιαίτερη αλληλογραφία μεταξύ τους. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα ο Πετρέους, ο οποίος είχε ήδη αναλάβει την θέση του διευθυντή της CIA, αντάλλαζε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου με την 39χρονη χρησιμοποιώντας έναν απλό λογαριασμό αλληλογραφίας του Gmail! Λέγεται λοιπόν ότι ο λογαριασμός αυτός παραβιάστηκε από χάκερ κι έτσι το FBI που μπορεί να «παρακολουθεί» τους αξιωματούχους της κυβέρνησης ώστε να ερευνά θέματα ασφαλείας, ενημέρωσε για την ύποπτη επικοινωνία του διευθυντή της CIA τον υπεύθυνο σε θέματα Ασφαλείας. Από τότε η υπόθεση είναι λίγο πολύ γνωστή, καθώς ο 60χρονος Πετρέους αναγκάστηκε να ομολογήσει την εξωσυζυγική του σχέση και να υποβάλει την παραίτηση του στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Κάπως έτσι λοιπόν η εικόνα του άνδρα που θεωρείτο μέχρι εχθές ανίκητος και πρότυπο για πολλούς Αμερικανούς κατέρρευσε, αποκαλύπτοντας βέβαια για μία ακόμα φορά την υποκρισία του αμερικανικού συντηρητισμού που επιλέγει να επικεντρωθεί σε θέματα ευτελούς σημασίας κλείνοντας τα μάτια μπροστά σε πιο καίρια και σημαντικά ζητήματα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου