Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Πάνε για κουκούλωμα τη «λίστα Λαγκάρντ»!

Πάνε για κουκούλωμα τη «λίστα Λαγκάρντ»!
Του Μάρκου Μουζάκη από το newsbomb

-Η εμμονή Βενιζέλου, η στήριξη Σαμαρά, η υπαναχώρηση Κουβέλη
 -Οριστική η απόφασή τους για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
Κι όμως, παρά τις «διαψεύσεις» τους οι τρείς εταίροι της συγκυβέρνησης στη χτεσινή τους συνάντηση συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω απ’ την περιλάλητη «λίστα Λαγκάρντ» και το πώς θα μεθοδευτεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί των προτάσεων για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής.
Και κατέληξαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, στη μεθόδευση που πρώτο το Newsbomb έχει αποκαλύψει, δηλαδή στο στήσιμο τριών καλπών (όσες και οι προτάσεις των κομμάτων) και όχι τεσσάρων (όσα και τα πολιτικά πρόσωπα των οποίων ζητείται η παραπομπή).

Απορρίπτουν δηλαδή μια πάγια κοινοβουλευτική πρακτική, που έχει επιλεγεί σε όλες τις αντίστοιχες ψηφοφορίας που έχουν γίνει στη μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία της χώρας και επιλέγουν να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κατά την εύστοχη τοποθέτηση της Αλ. Παπαρήγα, απαξιώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το ήδη απαξιωμένο πολιτικό σύστημα και μεθοδεύοντας το κουκούλωμα αυτής της δυσώδους υπόθεσης!
Το παρασκήνιο είναι έντονο.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτή την πραξικοπηματική μεθόδευση ήσαν τα εξής:
- Πρώτον, η κατηγορηματική εμμονή του Β. Βενιζέλου να μην στηθεί κάλπη με το όνομά του. Μάλιστα συνεργάτης του μας επεσήμανε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αφενός πράγματι φοβάται τις διαρροές –κυρίως απ’ τη Ν.Δ.- που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν εγκαλούμενο στην προανακριτική και αφετέρου για λόγους εγωισμού δεν θέλει επ’ ουδενί να υπάρξει κάλπη που θα γράφει «Βενιζέλος»! «Δεν θα κάνει αυτό το χατίρι στο ΣΥΡΙΖΑ», μου τόνισε!
- Δεύτερον, η οριστική επιλογή του Αντ. Σαμαρά να στηρίξει μέχρι τέλους τον Βενιζέλο (και συνακόλουθα και τον ΓΑΠ) υποκύπτοντας στο εκβιαστικό δίλημμα, ότι τυχόν παραπομπή Βενιζέλου θα σήμαινε το τέλος της κυβέρνησής του!
- Τρίτον, η θλιβερή υπαναχώρηση του Φ. Κουβέλη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε καταθέσει μια μεσοβέζικη πρόταση. Να στηθεί δηλαδή μία κάλπη, αλλά με πέντε ψηφοδέλτια (τα τέσσερα πρόσωπα των οποίων ζητείται η παραπομπή και του λευκού). Αλλά και αυτό το αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Β. Βενιζέλος και οδήγησε έτσι και τους κυβερνητικούς συνεταίρους του στο πολιτικό καναβάτσο της αναξιοπιστίας…
Βέβαια οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι οξύτατες, αν και καθυστερημένες. Πέραν του ΚΚΕ, που πρώτο έχει αναδείξει το θέμα (μάλιστα ο Σπ. Χαλβατζής έκανε και σχετική παράσταση στον Πρόεδρο της Βουλής), τώρα έχουμε έντονες αντιδράσεις και απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Επιπλέον, όπως σας αποκάλυψε το Newsbomb, στη μεθόδευση αυτή αντιδρούν και ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης αλλά και επιφανή στελέχη της Ν.Δ.
Ωστόσο η (όπως όλα δείχνουν) αμετάκλητη απόφαση των τριών κυβερνητικών συνεταίρων για –επί της ουσίας- συγκάλυψη οδηγεί σε μια άλλη μεθόδευση, να αποφασίσει δηλαδή η ολομέλεια της Βουλής για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία. Έτσι προσδοκούν ότι θα μαντρώσουν τους βουλευτές τους σε μια φανερή ψηφοφορία, ώστε να επικυρώσουν το κοινοβουλευτικό τους πραξικόπημα…
Και όλα αυτά βέβαια με τη στήριξη γνωστών, διαπλεκόμενων ΜΜΕ, που έχουν αναλάβει εργολαβικά το ρόλο της κυβερνητικής «βουβουζέλας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου