Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες

Δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί σε τρία σημεία στην Αχαΐα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ακόμη κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης είπε ότι όσο περνά η ώρα η συμμετοχή των αγροτών στα σημεία των κινητοποιήσεων αυξάνεται.


Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μετακινηθούν αργότερα οι αγρότες, στην περιμετρική οδό της Πάτρας.

Πάντως, η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα, και περιπολικά οχήματα βρίσκονται και στους τρεις κόμβους, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες.
           
Την ίδια ώρα, σε θέση μάχης παραμένουν και τα τρακτέρ στη Λαμία, τη Δράμα, τη Χρυσούπολη Καβάλας, τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη.

Την Παρασκευή, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και τις επόμενες μέρες, σε νέα συνάντηση, αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων των αγροτών.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου