Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αλ.Τσίπρας: «Ο Σαμαράς κάνει την πάπια με τους δανειστές»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα ταξίδια που έκανε σε Λατινική Αμερική, Γερμανία και ΗΠΑ, στο παραποιημένο βίντεο του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει από την εξουσία και να προκηρύξει άμεσα πρόωρες εκλογές.

«Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι πιστεύουν ότι η προπαγάνδα και τα χαλκεία μπορούν να νικήσουν την κοινωνία και την πολιτική. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς. Δε θα τους μοιάσουμε.
Το δικό μας ήθος, το αριστερό μας ήθος, τα δικά μας ιδανικά δεν μας επιτρέπουν άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Άλλα να λέμε μέσα και άλλα να λέμε έξω. Άλλα να λέμε προεκλογικά και άλλα να λέμε μετεκλογικά. Να φύγετε όσο το γρηγορότερο δυνατόν από την εξουσία να προκηρύξετε εκλογές. Για να γίνεται από καθημερινός εφιάλτης του λαού μας δυσάρεστη ανάμνηση. Μόνο αυτό μπορεί να προσδοκά ο λαός από αυτή την κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.



Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του μνημονίου και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους σε σχέση με τους δανειστές. «Ο κ. Σαμαράς ξέρει να παριστάνει το λιοντάρι στους εργαζόμενους, αλλά την πάπια στους δανειστές.»



Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην κριτική που δέχθηκε για τα ταξίδια και τις επαφές που είχε στο εξωτικό υποστήριξε ότι θα συναντά όλους τους ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να παρουσιάζει την ατζέντα και τις θέσεις του κόμματος του.

«Κάθε φορά που εκπροσωπούν τη χώρα και συναντάνε κυβερνήσεις ή αξιωματούχους στο εξωτερικό, δε τους λένε αυτά που ο λαός μας θέλει να ειπωθούν αλλά τους λένε αυτά που εκείνοι θέλουν να ακούσουν. Με το ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη και στο κόσμο. Θα είμαστε παντού, θα τους συναντάμε όλους για να τους θέτουμε υπόψη τη δική μας ατζέντα και τα δικά μας αιτήματα. Την ατζέντα και τα αιτήματα του λαού μας που υποφέρει και ζητά δικαίωση. Δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι και στις κινητοποιήσεις και στις επαφές με ξένες κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν από την ολομέλεια του κοινοβουλίου να βγουν έξω και να ενωθούν με τον αγωνιζόμενο λαό.»



Για την παραδοχή του ΔΝΤ ότι ήταν λάθος το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Α. Σαμαρά να ζήτηση την σύγκλιση της συνόδου κορυφής προκειμένου να θέσει τα νέα δεδομένα.

«Φτάσαμε στο να παραδέχονται οι δανειστές το λάθος και η κυβέρνηση να επιμένει στο λάθος. Αναρωτιέμαι τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να θέσει θέμα στους εταίρους; Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους; Επειδή ο κος Σαμαράς είπε «ουδείς αναμάρτητος»; Επειδή δε θέλει να χαλάσει τη προεκλογική εκστρατεία της κ. Μέρκελ; Και καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη χώρα σε μαρασμό και σε εξευτελισμό, επειδή έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη και την ιδιοκτησία του προγράμματος;»

Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιπρότεινε το φόρο μεγάλης περιουσίας. «Και την εισαγωγή αυτού του φόρου ως συμπληρωματικού στους φόρους εισοδήματος και κερδών. Με υψηλό αφορολόγητο όριο. Ώστε να μην θίγεται η μικρή περιουσία. Με προοδευτική κλίμακα. Εμείς θα αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα, όχι από τους φορολογικούς συντελεστές. Αλλά από τη διεύρυνση της φορολογητέας βάσης.» Πρότεινε επίσης την καταγραφή την κινητή και ακίνητη περιουσία κάθε φορολογούμενου πολίτη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό «Προτείνουμε, δηλαδή, το ηλεκτρονικό εθνικό περιουσιολόγιο. Με βάση το οποίο θα φορολογούμαστε όλοι.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλ Τσίπρας απευθύνθηκε και στο εσωτερικό του κόμματος του ζητώντας ενότητα ενώ παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους πολίτες «Ας είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής, η αφορμή για να απευθύνουμε προσκλητήριο σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα. Ώστε να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον. Να εργαστούμε, όλες και όλοι μαζί. Για την ανασυγκρότηση του τόπου. Αγνοώντας τους τελάληδες της έντασης και τους εμπόρους του διχασμού. Που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να διαιρούν. Κανείς μας δεν πέφτει στην παγίδα του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που σκόπιμα καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία. Η ολική επαναφορά της χώρας στη δεκαετία του ’50 είναι η μόνη πρόταση του κυρίου Σαμαρά και των ακροδεξιών φίλων του για το μέλλον. Ας το κάνουν μόνοι τους αυτό το ταξίδι στο πιο σκοτεινό παρελθόν. Γι’ αυτό, ενώ εκείνοι διαιρούν, εμείς ενώνουμε.»

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου