Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Πυρήνες της φωτιάς» πίσως από τις ληστείες στην Κοζάνη

«Πυρήνες της φωτιάς» πίσως από τις ληστείες στην Κοζάνη
Η έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε επτά σπίτια και οι έρευνες για την πρόσφατη επίθεση στο Mall! 
Σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού βρίσκεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά την σύλληψη τεσσάρων ατόμων οι οποίοι μαζί με τρεις ή τέσσερις ασύλληπτους συνεργούς τους, λήστεψαν χθες το πρωί το υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.
Σύμφωνα με «πηγές» της αστυνομίας ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ο «τοξοβόλος» του Συντάγματος (είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια σε επεισόδια στο Σύνταγμα, όταν χρησιμοποιώντας τόξο είχε επιχειρήσει να ρίξει βέλος εναντίον των ΜΑΤ), και ένας ακόμη νεαρός, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες προέρχονται από τον χώρο των αντιεξουσιαστών.

Από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε επτά σπίτια στην Αττική, στα οποία μένουν ή σύχναζαν οι συλληφθέντες, ενώ οι τέσσερις δράστες της ληστείας στην Κοζάνη θα οδηγηθούν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα και στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται τα γραφεία της αντιτρομοκρατικής.
Στο «μικροσκόπιο» της αντιτρομοκρατικής αποτυπώματα και DNA
Οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα από την βαλλιστική εξέταση των όπλων που είχαν στην κατοχή τους, από την έρευνα των αποτυπωμάτων και του DNA για να διαπιστώσουν, εάν ταυτοποιούνται οι συλληφθέντες με στοιχεία που ανιχνεύτηκαν σε γιάφκες των «πυρήνων της φωτιάς», αλλά και σε ληστείες που είχαν «άρωμα» τρομοκρατίας, όπως αυτή που έγινε στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης τον Νοέμβριο του 2012 με λεία 110.000 ευρώ, αλλά και στην φονική ληστεία στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι.
Οι αστυνομικοί ερευνούν ακόμη εάν ανάμεσα στους ληστές στο Βελβεντό είναι και άτομα που συμμετείχαν στην βομβιστική επίθεση στο Μall (εξετάζεται το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου), σε άλλες επιθέσεις στην Αττική, ή εάν είχαν συμμετοχή και στην υπόθεση των όπλων που είχαν εντοπισθεί τον Νοέμβριο του 2011 στην Πολυτεχνειούπολη.
Το «επαναστατικό ταμείο» και η γιάφκα
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν, ότι τα χρήματα από τις ληστείες θα πήγαιναν στο «επαναστατικό ταμείο», ενώ εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό γιάφκας σε Αττική ή στην περιφέρεια, όπου οι τρομοκράτες έχουν κρύψει όπλα και πιθανότατα εκρηκτικά.
Γι αυτό αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από την αστυνομία, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων, ζητώντας από τους πολίτες πληροφορίες γι αυτούς.
Οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούν αρνητική στάση από την πρώτη στιγμή, ενώ οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει και τους συνεργούς τους που διαφεύγουν μέχρι στιγμής...

ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου