Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Στα ίχνη της συμμορίας του Χρηματιστηρίου βρίσκεται ο Πεπόνης

Στα ίχνη της συμμορίας του Χρηματιστηρίου βρίσκεται ο Πεπόνης
Σε χρόνο μηδέν οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν τις ύποπτες εταιρείες Οφσορ που φέρονται να συμμετείχαν στο πλιάτσικο του σκανδάλου.
Πρώτο το Newsbomb είχε αποκαλύψει ότι οι ηρωϊκοί εισαγγελείς είχαν εντοπίσει ύποπτες εγγραφές και κινήσεις λογαριασμών στην λίστα Λαγκάρντ, που παραπέμπουν στην βρώμικη εποχή του χρηματιστηρίου. Υπεράκτιες εταιρείες με αδιαφανείς κινήσεις αλλά και δύο τουλάχιστον περίεργες περιπτώσεις εμπλοκής λογαριασμών που παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα εκείνης της εποχής.
Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν και φαίνεται ότι το δίδυμο Πεπόνη - Μουζακίτη ταυτοποίησε πέντε τουλάχιστον τέτοιες εταιρείες για τις οποίες ζητά τον έλεγχο μέσω τραπεζικών και χρηματιστηριακών λογαριασμών!
Τα ποσά που φαίνονται στην λίστα είναι μάλιστα ένα ελάχιστο μέρος από το σύνολο της πρωτοφανους απάτης που αποτέλεσε το πρώτο βήμα προς την χρεοκοπία.
Ο ίδιος ο κύριος Μαγκούφης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άλλωστε κατήγγειλε ότι δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ του χρηματιστηρίου, έκαναν φτερά στο εξωτερικό, καταγγέλοντας ευθέως την κυβέρνηση Σημιτη! Οι ύποπτες κινήσεις φαίνεται ότι έγιναν μέσω χρηματιστηριακών που γνώριζαν πολύ καλά ποιοί κρύβονταν πίσω από τις επίμαχες εταιρείες, αφού είναι αδύνατο να συνηγορούσαν σε κάλυψη παράνομης εξαγωγής κεφαλαίων στο εξωτερικό για κάποιον "άγνωστο".
Πάλι η HSBC στο κάδρο.
Εδώ υπάρχει και μία πολύ περίεργη συγκυρία. Η τράπεζα που εμπλέκεται σε σειρά σκανδάλων πέραν από το θέμα της λίστας, προέβη τον περασμένο Ιούνιο σε μία ξαφνική κίνηση. Την αποχώρηση της HSBC Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ από την Ελλάδα! Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από αρκετούς παράγοντες ως προσπάθεια αποφυγής ελέγχου των πεπραγμένων που είναι σίγουρο ότι θα ζητήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Είναι παράλογο άλλωστε να πιστεύουμε ότι περιπτώσεις εξαγωγής κεφαλαίων μέσω της συγκεκριμένης ΑΠΕΠΕΥ δεν θα κατέληγαν στην HSBC Ελβετίας, από οπου προήλθε και η λίστα.
Εντέλει φαίνεται ότι καλώς έπραξαν αφού κατά την διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης, η επίμαχη λίστα έκανε βόλτες σε συρτάρια υπουργών, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε άνευ πρακτικών με τον ισχυρό άνδρα της τράπεζας στο Νταβός, παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η κυβέρνηση άλλαξε, η μεθόδευση με την λίστα αποκαλύφθηκε, η εταιρεία "συμπτωματικά" αποχώρησε.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Ελπίζουμε να μην συνοδευθούν από νέες πιέσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς.
ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου