Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Διευρύνθηκε το πτωτικό σερί στις τράπεζες - Νέο χαμηλό 4 μηνών ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι πιέσεις σε μετοχές και δείκτες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να ολοκληρώνει στο χαμηλό ημέρας και σε νέο χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Χαρακτηριστικό των συναλλαγών ο χαμηλός τζίρος, που δεν ξεπέρασε τα 39 εκατ. ευρώ, και οι επίμονες πιέσεις στις τράπεζες, που υποχρέωσαν τον κλαδικό δείκτη στην Πέμπτη διαδοχική πτωτική του συνεδρίαση, ανεβάζοντας τις αθροιστικές απώλειες στο διάστημα αυτό σε 13,13%.


Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση το μεγαλύτερο μέρος του FTSE25, από τη σύνθεση του οποίου ξεχώρισαν ωστόσο τα κέρδη άνω του 5% για τις μετοχές των Jumbo και Βιοχάλκο καθώς και η άνοδος της Frigoglass.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Εurobank με διψήφια ποσοστιαία πτώση και ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, FF Group, και οι ΕΤΕ, Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς.

Η θετική χροιά της απόφασης του οίκου FTSE να διατηρήσει το Χ.Α. στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών δεν επηρέασε αντίστοιχα το κλίμα στην αγορά, εξάλλου αρκετοί διέβλεπαν στο ενδεχόμενο επανακατάταξης της ελληνικής αγοράς -στην κατηγορία των “advanced emerging”- μία ευκαιρία για να εισρεύσουν, ενδεχομένως, στο Χ.Α. «φρέσκα» κεφάλαια από το εξωτερικό.

«Οι επενδυτές ανησυχούν για τις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και για τους ρυθμούς υλοποίησης της συγχώνευσης μεταξύ της ΕΤΕ και της Eurobank» σχολίαζε σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities, προσθέτοντας ότι «παρά τα ισχυρά κέρδη στις χρηματιστηριακές αγορές του εξωτερικού, το Χ.Α. εμφανίζεται απομονωμένο από τη διεθνή τάση, αναζητώντας νέα ειδησεογραφία, πιθανώς από το ‘μέτωπο’ των αποκρατικοποιήσεων».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο χαμηλό ημέρας των 837,82 μονάδων με απώλειες 2,16%. Αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή κλεισίματος του Δείκτη από τη συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου 2012.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που βρέθηκε να υποχωρεί έως και 4,71%, οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 3,93% στις 116,00 μονάδες.

Την Τετάρτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 22,17 εκατ. τεμαχίων, αξίας 38,74 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 92 μετοχές υποχρεώθηκαν σε απώλειες, 46 ενισχύθηκαν και 120 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.

 
GD 837.820-2.16%
ΟΓΚΟΣ: € 37,649,613.403



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου