Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αίγινα: Σάλος από αγγελία για καμαριέρα - Ο ξενοδόχος θέλει να την πληρώνει σε είδος - Ανάλογες υποθέσεις σε βενζινάδικο και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Η επίμαχη αγγελίαΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ newsit.gr

- Η αγγελία του ξενοδόχου δημοσιεύθηκε σε γνωστή εφημερίδα και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων
- ''Αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας'' λέει η ΓΣΕΕ στο NewsIt
- Η υπόθεση ξεσκεπάζει άλλες παρόμοιες που έρχονται από βενζινάδικο και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων
- Οργισμένη καταδίκη του περιστατικού από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας
- Δείτε την αγγελία και διαβάστε τις προτάσεις ιδιοκτητών που χρωστούσαν δεδουλευμένα σε υπαλλήλους

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τόσο στους κόλπους της ΓΣΕΕ όσο και στην τοπική κοινωνία, έχει προκαλέσει η αγγελία ξενοδόχου σε εφημερίδα για καμαριέρα. Ο λόγος είναι πως ο ιδιοκτήτης θέλει να προσλάβει μία γυναίκα, χωρίς όμως να την πληρώνει!
Αντί για μισθό της προσφέρει διαμονή και τροφή. «Καμαριέρα ζητείται για εθελοντική εργασία σε ξενοδοχείο στην Αίγινα, παρέχεται διαμονή και διατροφή» αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγελία, η οποία έρχεται να αποτυπώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η αντίδραση της ΓΣΕΕ και οι άγνωστες καταγγελίες εργαζομένων
Όπως είπε στο NewsIt ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: ''ξενοδοχείο στην Αίγινα έβαλε αγγελία ζητώντας καμαριέρα και αντί μισθού προσφέρει διαμονή και διατροφή. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που έχει καταγγελθεί στην ΓΣΕΕ. Στο παρελθόν μας έχουν πει για βενζινάδικο στην Πάτρα, το οποίο αντί να καταβάλει το δώρο Πάσχα πρότεινε στους εργαζόμενους να τους δώσει το αντίτιμο σε βενζίνη...Ακόμα μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που χρωστούσε δεδουλευμένα αρκετών μηνών στους εργαζόμενους, τους πρότεινε να τους δώσει κάποιο από τα απούλητα αυτοκίνητα. Επίσης μας λένε ότι πολλές εταιρείες προτείνουν στους εργαζόμενους να συμψηφίσουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα, είτε με τρόφιμα είτε με τα είδη που εμπορεύεται η κάθε επιχείρηση...
Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δέχεται τέτοιου είδους προτάσεις ''ανταλλακτικής οικονομίας''. Είναι σαφές ότι ο εργαζόμενος πρέπει να αμοιβεται για τη δουλειά που προσφέρει. Για τον ξενοδόχο της Αίγινας έχουμε ήδη κάνει καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας''.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι στην ΓΣΕΕ λειτουργεί κέντρο πληροφοριών για εργαζομενους από τις 09.00 - 19.30 και μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας στα τηλέφωνα 210-8202100 και 210-8202174'. Επίσης στο ίντερνετ στην διεύθυνση kepea.gr''.
Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση του κ.Καραγεωργόπουλου στο NewsIt...
Κρύβεται ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Αίγινα
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη του επίμαχου ξενοδοχείου στην Αίγινα, για να μας δώσει τις δικές του απαντήσεις. Όταν όμως του είπαμε οτι ειμαστε δημοσιογράφοι, μας έκλεισε στα γρήγορα το τηλέφωνο λέγοντας πως έχουμε κάνει λάθος...
Οργισμένη καταδίκη του περιστατικού από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αίγινας, Σταύρος Καλαμάκης "τον συγκεκριμένο κύριο δεν τον θεωρούμε καν ξενοδόχο. Δεν είναι μέλος της ένωσης μας. Φυσικά καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται. Οχι μόνο από τους επαγγελματίες στην Αιγινα αλλά και πανελλαδικά. Η εργασία πρέπει να αμοίβεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου