Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

“2014 WORLD WATCH LIST” Οι 10 χειρότερες χώρες για να ζει ένας Χριστιανός


Τις δέκα χώρες που δεν θα θέλατε να ζήσετε εκεί σαν Χριστιανός δημοσίευσε σε μελέτη η Open Doors USA οργάνωση η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί σε παγκόσμια κλίμακα.
Ειδικότερα στην έκθεσή του με τίτλο “2014 World Watch List η αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση αναφέρει τη λίστα με τις 10 χειρότερες χώρες από άποψη συμπεριφοράς και διώξεων στους χριστιανούς στον κόσμο. Αυτές οι χώρες είναι κατά σειρά επικινδυνότητας:
Βόρεια Κορέα, Σομαλία, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σαουδική Αραβία, Μαλβίδες, Πακιστάν, Ιράν και Υεμένη.

Με πρώτη ματιά στη λίστα αυτή όλοι αντιλαμβάνονται τι κοινό έχουν οι χώρες αυτές, πλην της Β. Κορέας βέβαια: Φυσικά είναι όλες μουσουλμανικές ή τουλάχιστον η πλειοψηφία των κατοίκων τους ανήκει στο μουσουλμανικό θρήσκευμα.  
Ένα βασικό χαρακτηριστικό, αν  όχι το κυριότερο, που σχετίζεται με τις διώξεις απέναντι στους χριστιανούς, έχει να κάνει με την ίδια ιδεολογία του Ισλάμ. Σε όλες τις προαναφερθείσες ισλαμικές χώρες το δικαστικό σύστημα είναι βασισμένο στο νόμο της σαρία.
Σε αυτές τις χώρες όπου ισχύει ο νόμος της Σαρία οι Χριστιανοί στοχοποιούνται από ειδών θεσμούς: Πρώτον από το ισλαμικό κράτος και το ισλαμικό κυβερνών κόμμα με ισχύ όπου μπορούν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε σύλληψη χριστιανών ή άλλων μειονοτήτων χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι χριστιανοί που ζουν σε αυτές τις χώρες είναι αναγκασμένοι να κρύβουν τα θρησκευτικά πιστεύω για να σώσουν τη ζωή τους.
Ο έτερος «θεσμός» ο οποίος θεωρείται πως στοχοποιεί μειονότητες σε αυτές τις χώρες εξαιτίας των θρησκευτικών τους αντιλήψεων είναι μικρές ισλαμικές οργανώσεις οι οποίες θεωρούν τους χριστιανούς όσο κάθε άλλη θρησκευτική αντίληψη ως Kufar, δηλαδή άπιστους θεωρώντας κάθε άλλη θρησκεία ως ημιτελή σε σχέση με το Ισλάμ και αιρετική.
Βασισμένοι στο νόμο της Σαρία οι μετριοπαθείς οργανώσεις θεωρούν αποκλειστικό τους δικαίωμα και προνόμιο την υποχρεωτική κατήχηση του ισλάμ στους απίστους και σε περίπτωση αντίδρασης τη δίωξη τους, οι δε σκληροπυρηνικές από αυτές περνούν κατευθείαν στην στοχοποίηση, δίωξη και εκτέλεση αυτών που θεωρούν πως δεν εντάσσονται στο γενικό ισλαμικό πλαίσιο και δη τους χριστιανούς βέβαια.
Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη και σε μορφή PDF εδώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου