Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΕΞΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ F-16 ΚΑΙ F-4 Νέες σκληρές εμπλοκές F-16 της ΠΑ με τουρκικά μαχητικά δυτικά της Λέσβου και νότια της Χίου

Νέες αερομαχίες στο Αιγαίο είχαμε σήμερα με την τουρκική Αεροπορία να δείχνει να επιζητά τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στον αέρα.
 Όπως αναφέρουν πηγές της ΠΑ οι Τούρκοι πιλότοι αντιδρούν διαρκώς σε κάθε προσπάθεια των ελληνικών μαχητικών να αναχαιτίσουν τα τουρκικά προκαλώντας και σύντομα οι αναχαιτίσεις καταλήγουν σε σκληρές εμπλοκές.
Το ίδιο έγινε και σήμερα με εξάδα τουρκικών μαχητικών. Πιο συγκεκριμένα 2 οπλισμένα F-16C τα οποία συνόδευσαν 4 F-4E Terminator εισήλθαν στο Fir Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Με την είσοδο των τουρκικών μαχητικών απογειώθηκαν αμέσως από τη Λήμνο και την 130ΣΜ δύο F-16 για την αναχαίτιση των τουρκικών.
Η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε στις 15:38 δυτικά της Λέσβου όταν τα ελληνικά μαχητικά ενεπλάκησαν με τα δύο οπλισμένα τουρκικά F-16.
Τα F-4E της τουρκικής Αεροπορίας πετούσαν σε απόσταση από την εμπλοκή παραμένοντας όμως και παραβιάζοντας τον ΕΕΧ. Τα τουρκικά F-16 στη συνέχεια διέκοψαν την εμπλοκή και ενώθηκαν με τον υπόλοιπο σχηματισμό αλλά προφανώς δεν τους ήταν αρκετό το «ξύλο» που έφαγαν από τους πιλότους της ΠΑ και έτσι επιχείρησαν να το επαναλάβουν.
Έτσι με την έξοδο του σχηματισμού από τον ΕΕΧ και συγκεκριμένα νότια της Χίου τα δύο τουρκικά F-16 ανέστρεψαν την πορεία τους και προχώρησαν σε νέα εμπλοκή με τα F-16 που ακολουθούσαν τον σχηματισμό και αυτό έγινε στις 15:55.
Ακολούθησε νέα σκληρή αερομαχία με αποτέλεσμα τα τουρκικά να εξέλθουν από τον ΕΕΧ οριστικά αυτή τη φορά κατευθυνόμενα μαζί με τα F-4E στον τουρκικό εναέριο χώρο.
Συνολικά ο τουρκικός σχηματισμός εκτός των εμπλοκών προχώρησε σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου