Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Πρόεδρος Μαρασίων: Τούρκοι φωνάζουν στα ελληνικά για να δουν εάν υπάρχουν ελληνική περίπολος

Πάνω στον ποταμό Έβρο που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, βρίσκεται η κοινότητα Μαράσια. Λίγα μέτρα μετά το ποτάμι είναι η Τουρκία. Και εδώ, κάθε μέρα και κυρίως βράδυ ο στρατός και η αστυνομία δίνουν μάχη κατά της εισόδου μεταναστών.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρασίων, Γιώργος Καραμπατζάκης μίλησε στο Sputnik τονίζοντας ότι κάθε βράδυ στρατος και αστυνομια δίνουν «μάχη», ενω τα βράδια απο την τουρκικη πλευρά κάποιοι φωνάζουν στα ελληνικά «Καλησπέρα» , «Γειά σας», προφανώς όπως είπε για να δουν αν θα απαντήσει κάποιος Έλληνας κι αν φυλάσεται το σημείο. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρασίων, Γιώργος Καραμπατζάκης
© Sputnik / Fani Charisi
Ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρασίων, Γιώργος Καραμπατζάκης
«Χτες το βράδυ που ήμουν κι εγώ εδώ πέρα κάτω (σ.σ. εννοεί το ποτάμι) ακούγαμε φωνές, φωνάζουν συνέχεια στα ελληνικά "καλησπέρα", "γεια σας", για να δουν εάν υπάρχει φύλαξη εδώ. Κι εμείς τους απαντάμε συνέχεια, δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Δεν ξέρω ποιοι είναι, είναι περίπολος Τούρκων; Είναι μετανάστες; Άγνωστο. Εμείς απαντάμε στα ελληνικά για να καταλάβουν ότι εδώ δεν είναι νεκρό το σημείο» είπε ο κ. Καραμπατζάκης.

Όπως ανέφερε τα τελευταία 24ωρα λόγω της ισχυρής αστυνομικής και στρατιωτικής παρουσίας έχει μειωθεί η έλευση των μεταναστών, οι οποίοι όπως λέει «δεν είναι Σύριοι αλλά άνδρες από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Σομαλία». 
Οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας δηλώνουν παρόντες στον αγώνα που δίνεται, ειδικά αυτές τις ημέρες, για να μην περνούν μετανάστες στην Ελλάδα.

«Οι κάτοικοι εδώ πέρα είναι έτοιμοι για όλα. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και έχουν συγκεντρώσει νερό και φαγώσιμα για να τα παίρνουν αστυνομικοί, στρατιώτες, συνοριοφύλακες, ενώ το κτήριο της κοινότητας είναι ανοικτό όποιος θέλει από τα παλικάρια μας να πάει να ξεκουραστεί, γιατί τρέχουν πάνω κάτω στο ποτάμι (σ.σ εννοεί για να συλλάβουν μετανάστες)» κατέληξε ο κ. Καραμπατζάκης.

ΠΗΓΗ sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου