Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Αποτυχίες Τουρκίας & Ηττημένα Μυαλά

Λάζαρος Μαύρος 

ΦΕΥΓΕΙ εντός των ημερών και το 2021. Χωρίς, ευτυχώς, να καταφέρει ακόμη η Τουρκία - Κατακτητής την επίτευξη του μακροχρόνιου στόχου της να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να «Επανακτήσει», υπόδουλη όπως από 1570 έως 1878, την ελληνική μεγαλόνησο. Στόχο τον οποίο ονομαστικά έχει μεθοδεύσει και υπηρετεί από το 1957.

Ακόμη ένα έτος αποτυχίας της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας να καταστήσει «Εκλιπούσα» τη μικρή και ανίσχυρη Κυπριακή Δημοκρατία. Πράγμα που το επιχειρεί φανερά, διακηρυγμένα και αδιάκοπα, ενόπλως, εδαφικώς, δημογραφικώς, διπλωματικώς και παντοειδώς από το 1963, και, ως σφαγέας εισβολέας κατακτητής και επιδρομέας, από το 1974.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΟΚΤΩ χρόνια από το 1963 και σαράντα επτά από το 1974, η μικρή και αδύναμη Κύπρος, απέναντι στη μεγάλη και ισχυρή Τουρκία, διαψεύδει ίσαμε τώρα τον «κανόνα» που αλαζονικά οι αρχαίοι Αθηναίοι ιμπεριαλιστές εκφώνησαν για να υποδουλώσουν το 416 προ Χριστού τους δύσμοιρους Μηλίους, προτού τους σφάξουν και τους εξανδραποδίσουν, ότι δηλαδή: «Ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του», τον οποίο είχε καταγράψει στον Μηλίων Διάλογο (Ε-89) της Ξυγγραφής του ο Θουκυδίδης, για το 15ο έτος του 27ετούς Πελοποννησιακού Πολέμου.

ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, οι Βρετανοί αποικιοκράτες δολίως και σκοπίμως την υποκίνησαν από το 1955, ώστε να ενδιαφερθεί στρατηγικά για την Κύπρο. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τον αρξάμενο τότε ένοπλο, αντιαποικιακό, απελευθερωτικό αγώνα των ανέκαθεν επιζητούντων την Ένωση της νήσου με την Ελλάδα Κυπρίων, της μετρούμενης στα 80% ελληνικής πλειονότητας του υπόδουλου πληθυσμού, μεταστρέφοντάς τον σε ελληνο-τουρκική διένεξη.

- ΚΑΘ’ ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ ασφυκτιούσα «με δύο πνεύμονες, τον μεν αγγλικόν τον δε αμερικανικόν», μετά τον ολέθριο εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949 η Αθήνα, σύρθηκε στις βρετανικές παγιδεύσεις επανεπιβολής της Τουρκίας στο Κυπριακό. Παρότι η Τουρκία είχε ήδη, από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, υπογράψει την αποποίηση πάντων των «δικαιωμάτων» του Οθωμανικού κατακτητικού της παρελθόντος επί της Κύπρου.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην πάσχουσα από «διπλή πνευμονία» Αθήνα, η Άγκυρα, μετά το πογκρόμ καταστροφής που διέπραξε κατά της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης στα Σεπτεμβριανά του 1955, σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή τη στρατηγική Νιχάτ Ερίμ του 1956 και από το 1957 το στρατιωτικό Επιτελικό Σχέδιο «Επανάκτησης Κύπρου», που εκπόνησε το Γραφείο Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) της Τουρκίας. Με όργανο τον μυστικό στρατιωτικό βραχίονα του ΓΕΠ στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο, που συγκρότησε η τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ. Η οποία, αφού πρώτα εξόντωσε τους Τουρκοκύπριους αντιφρονούντες και καθυπόταξε υπό την βίαιη εξουσία της την τουρκική μειονότητα του νησιού, προκάλεσε, και με βρετανική συνδρομή, τις διακοινοτικές σφαγές του 1958. Για να επιτευχθεί το «νόμιμο πλέον διαβατήριο» της Τουρκίας επί της Κύπρου, με τις Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου του 1959. Ως τουρκικό εφαλτήριο για την περαιτέρω προώθηση του Επιτελικού Σχεδίου «Επανάκτησης Κύπρου».

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 58 ΧΡΟΝΙΑ, Σάββατο, 21η Δεκεμβρίου 1963, αφού και πάλιν φίμωσε με δολοφονίες Τουρκοκύπριους αντιφρονούντες δημοσιογράφους, εκτοξεύτηκε με την ένοπλη Τουρκανταρσία της ΤΜΤ, η προσχεδιασμένη και λεπτομερώς προπαρασκευασμένη από το ΓΕΠ της Τουρκίας επόμενη φάση του ίδιου Επιτελικού Σχεδίου, για τη διάλυση της ζυριχικής Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία επιζητούσε τότε να απεγκλωβιστεί από τα βαρύτερα των αποπνικτικών ζυριχικών δεσμών της.

- Η ΓΕΝΝΑΙΑ τότε αντίσταση των εθελοντών Ελλήνων Κυπρίων «με τα δίκαννα» απέκρουσε την τουρκική επίθεση, διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία, διεθνώς αναγνωρισμένη, κυβερνώμενη πλέον νομίμως από την ελληνική της πλειονότητα.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να επιβληθεί η επτάχρονη χουντική δικτατορία στην Ελλάδα, η απόσυρση της σταλθείσας από το 1964 στο νησί ελλαδικής μεραρχίας το 1967, ο εμφύλιος διχασμός στην Κύπρο και το χουντικό προδοτικό πραξικόπημα του 1974, για να βρει η Τουρκία το επόμενο εφαλτήριο. Ώστε να εισβάλει, σφαγέας κατακτητής με τον Αττίλα της στην Κύπρο και να σκλαβώσει έκτοτε τα βόρεια ελληνικά εδάφη του νησιού. Απειλώντας συνάμα και τα υπόλοιπα κυπριακά εδάφη και τα νησιά του Αιγαίου και τη Δυτική Θράκη.

ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ όμως δεν τα κατάφερε να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, στην ακρωτηριασμένη από τον Αττίλα εδαφική της επικράτεια. Ούτε τότε, ούτε κι έκτοτε, όσο κι αν το προσπαθεί επί 47 χρόνια μέσα από τις λεγόμενες «διακοινοτικές συνομιλίες», τα «τετελεσμένα» της και με την απειλή των κατοχικών της στρατευμάτων.

- Ατιμώρητος, ανενόχλητος και διεθνώς θωπευόμενος Κατακτητής η Τουρκία, έφτασε ώς τα πρόθυρα να επιτύχει αναίμακτα το επόμενο εφαλτήριό της:

- Την αντικατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας από ένα οιονεί προτεκτοράτο της, ονόματι «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία - Ισότιμο Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώνων και Συγκυρίαρχων Κρατών»: Προϊόν και κατάντημα των παγιδευμένων στις διζωνικές «διακοινοτικές» διαδικασίες υποχωρήσεων των Ηττημένων Μυαλών Λευκωσίας και Αθηνών από το 1977 και εντεύθεν.

- ΤΟ ΑΠΕΤΡΕΨΕ, όμως, το εμπόδισε, το απέκρουσε και το απέρριψε η γενναία αντίσταση της ελληνικής πλειονότητας της νήσου με τις «δίκαννες» ψήφους του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του 2004.

- Ελληνική πλειονότητα, η οποία, μέχρι σήμερα, 2021, δεν επέτρεψε σε κανέναν από τους δικούς της... «προέδρους λύσης» να καταστήσει Εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία, «μετεξελίσσοντάς» την σε διζωνικό προτεκτοράτο της Τουρκίας - Κατακτητή, ως προτελευταίο στάδιο της «Επανάκτησης»...

ΦΕΥΓΕΙ πράγματι σε λίγες μέρες και το 2021. Χωρίς, δυστυχώς, να καταφέρει ακόμη ο Ελληνισμός την απελευθέρωση των σκλαβωμένων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διότι:

Σαράντα επτά χρόνια από την ήττα του 1974, ούτε στρατηγική, ούτε πολιτική απελευθέρωσης δοκίμασαν ίσαμε τώρα να σχεδιάσουν για να υλοποιήσουν τα Ηττημένα Μυαλά που διαδοχικώς εκλέγονται ως κυβερνώντες σε Λευκωσία και Αθήνα: Καθ' ομολογίαν «πάγιας πολιτικής» τους, εγκλωβισμένοι, βαλτωμένοι και πνιγμένοι στις διζωνικές παγιδεύσεις υποταγής.

- ΤΑ ΙΔΙΑ Ηττημένα Μυαλά ετοιμάζουν κιόλας από τώρα τους κομματικούς μηχανισμούς τους για να διεκδικήσουν και πάλι τις προεδρικές εκλογές του 2023...

ΠΗΓΗ simerini.sigmalive

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου