Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Μάνος Καραγιάννης, Οι νέοι εξοπλισμοί απαιτούν και νέο στρατιωτικό δόγμα για την χώρα μας(Βίντεο)

Οι νέοι εξοπλισμοί απαιτούν και νέο στρατιωτικό δόγμα για την χώρα μας τονίζει ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Μάνος Καραγιάννης, Για να μην τολμήσει κανείς ποτέ να απειλήσει ξανά τη χώρα μας συμπληρώνει 

Με αφορμή ένα άρθρο του καθηγητή στην Καθημερινή ο καθηγητής τονίζει μεταξύ άλλων 

Στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα ήταν ευκταίο να οδηγήσει σε αλλαγή στρατιωτικού δόγματος. Η επικείμενη άφιξη των μαχητικών Rafale, η πρόσφατη αγορά νέων πολεμικών πλοίων, η προμήθεια ισραηλινών συστημάτων και η αναβάθμιση των ειδικών δυνάμεων ανατρέπουν το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος υπέρ της ελληνικής πλευράς. 

Η προμήθεια υπερσύγχρονου αμυντικού εξοπλισμού είναι απαραίτητη, αλλά όχι η μοναδική, συνθήκη για την επιτυχημένη χρήση στρατιωτικής ισχύος. Κλασικό παράδειγμα είναι η κατάσταση που επικρατούσε στην Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του 1974. Παρά την ελληνική υπεροπλία στον αέρα με τα Φάντομ F-4E και τη θάλασσα με τα γερμανικά υποβρύχια, η Αθήνα απέτυχε οικτρά να προστατεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Χωρίς δόγμα και ηθικό, τα ελληνικά όπλα από μόνα τους δεν απέτρεψαν την τουρκική εισβολή. 

Οι νέοι εξοπλισμοί θα δώσουν πρωτόγνωρες δυνατότητες στις Eνοπλες Δυνάμεις. Σε λίγα χρόνια, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, με τα υπερσύγχρονα ραντάρ και τα οπλικά τους συστήματα, θα κυριαρχούν στους αιθέρες. Με την πανίσχυρη αντιαεροπορική τους άμυνα, οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορούν να δημιουργούν ζώνες άρνησης πρόσβασης περιοχής (Α2/ΑD) για την αντίπαλη αεροπορία. Επιπρόσθετα, οι ειδικές δυνάμεις και ορισμένες μονάδες του Στρατού Ξηράς θα μπορούν να αναπτυχθούν ταχύτατα σε οποιοδήποτε σημείο της επικρατείας. 

 Το άρθρο του καθηγητή στο https://www.kathimerini.gr/politics/5... 

▶ Πηγή: Parapolitika FM (Εκπομπή Mea Culpa 29/12/2021) https://www.parapolitika.gr/

    Το βίντεο είναι από το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου