Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΟΗΕ μας πάει για «κατηγορούμενους» στο προσφυγικό στηρίζοντας τις τουρκικές «καταγγελίες»

 

Η Ελλάδα έχει αφεθεί μόνη να αντιμετωπίζει το τεράστιο προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα. Μόνη από τους Ευρωπαίους και τη Δύση γενικότερα ,η οποία βεβαίως εκμεταλλεύεται όσα υποστηρίζουν κάποιοι εντός Ελλάδας, για μετατροπή της χώρας σε «φυλάκιο της Δύσης»!

Η σημερινή κυβέρνηση μέσα σ ΄ όλα τα τεράστια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει θα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βρεθούμε και κατηγορούμενοι για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Τα μηνύματα που έρχονται δεν είναι και πολύ θετικά.

Η DW αναδημοσίευσε ανταπόκριση της εφημερίδας Rheinische Post από την Αθήνα με την οποία οι Γερμανοί  επανέρχονται στις αιτιάσεις για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Ελλάδα . Το δημοσίευμα  υποστηρίζει ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πρόκειται να αρχίσει σχετική έρευνα.

 «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλο και πιο ισχυρή κριτική για την αντιμετώπιση των μεταναστών. Άνθρωποι που ζητούν διεθνή προστασία κάνουν λόγο για περιστατικά κακοποίησης και για επαναπροωθήσεις, που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο. Η κυβέρνηση διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές, αλλά τώρα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες αρχίζει σχετική έρευνα. Μία σειρά θανάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκάλεσε διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα», γράφει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ τονίζει ότι «σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση Aegean Boat People το 2021 είχαν καταγραφεί στο Αιγαίο 629 περιστατικά επαναπροωθήσεων (push-backs) που αφορούν 16.000 άτομα. Η κυβέρνηση της Αθήνας απορρίπτει τις αιτιάσεις και χαρακτηρίζει «σκληρή, αλλά δίκαιη» την πολιτική της στο μεταναστευτικό. Όμως οι αναφορές περί επαναπροωθήσεων και κακοποιήσεων είναι υπερβολικά πολλές και αξιόπιστες για να απαξιώνονται ως αποκύημα φαντασίας. Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση, που βρίσκεται στην εξουσία από το καλοκαίρι του 2019, επιδιώκει κυρίως την αποτροπή. Μέρος της πολιτικής αυτής, σύμφωνα με τις ΜΚΟ, αποτελούν οι επαναπαπροωθήσεις και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς».

Πηγή https://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου