Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Η βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά δεν έγινε για… τουριστικούς λόγους – Τα κίνητρα του υποτιθέμενου DJ

 

(Φωτ.: Youtube / Ahmet Senterzi)

Ο Αχμέτ Σεντερζί αυτοπαρουσιάστηκε ως DJ αλλά είναι ένας κοινός Τούρκος εθνικιστής. Έρευνα ζήτησε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού


Έρευνα για το χυδαίο μουσικό βίντεο στην Παναγία Σουμελά διεξάγει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την ώρα που προκύπτουν νέες πληροφορίες για το προφίλ του ανθρώπου που διοργάνωσε το πάρτι με την ηλεκτρονική μουσική.

Οι υπεύθυνοι και οι συμμετέχοντες έχουν ισχυριστεί ότι η άδεια εκδόθηκε από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού και τις Αρχές της Τραπεζούντας.

Μάλιστα ο διοργανωτής, ο Αχμέτ Σεντερζί, δήλωσε στον τουρκικό Τύπο ότι σχεδιάζει αντίστοιχα εγχειρήματα σε Κοτύωρα, Κερασούντα, Ρίζαιο και Αρτβίν. Υποστήριξε δε ότι ο ήχος ήταν σε τέτοια ένταση που δεν προκάλεσε φθορές, σημειώνοντας ότι ήθελε να δοθεί μία διαφορετική οπτική μέσω της μουσικής.

Να σημειωθεί ότι το μνημείο είναι κλειστό για το κοινό έως τον Μάιο, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες στερέωσης των βράχων πάνω από το μοναστικό συγκρότημα.

Ο κεμαλιστής «DJ»

Πρέπει να ξεκαθαριστεί πάντως ότι ο Αχμέτ Σεντερζί δεν είναι διεθνούς φήμης DJ. Για την ακρίβεια ούτε στην Τουρκία είναι διάσημος, και με μια πρόχειρη έρευνα αποδεικνύεται δεν είναι καν DJ.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη εστιατορίου στην παραλία της Τραπεζούντας, ο οποίος μάλλον δεν γύρισε το βίντεο για να προωθήσει διεθνώς το μνημείο, όπως δήλωσε, αλλά έχει διαφορετικά κίνητρα για την πράξη του.

Στο προφίλ του εστιατορίου του στο Ιnstagram δεσπόζει μια φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ, όχι οποιαδήποτε ημερομηνία, αλλά την 19η Μάϊου, την ημέρα που ο ηγέτης των Νεότουρκων αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

kemal soymela
(Φωτ.: Instagram / Ahmet’s Restaurant)

Επίσης αποκαλύπτεται πως είχε κάποιου είδους εμμονή να διοργανώσει το συγκεκριμένο πάρτι, που σημειώνεται ότι υλοποιήθηκε με την αρωγή των επίσης άγνωστων DJ Βολκάν Γκιουντούζ και Τζενγκις Τζαν Ατασόι.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι ήθελαν το πάρτι να γίνει συγκεκριμένα στην Παναγία Σουμελά.

Πλάνα από το εξοργιστικό μουσικό βίντεο:

Αντιδράσεις υπήρξαν από την πρώτη στιγμή και από φορείς της Τραπεζούντας. Η Παναγία Σουμελά είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς, κάτι που σημαίνει απώλεια τουριστικών εσόδων από το παρατεταμένο κλείσιμο για εργασίες και για λόγους ασφαλείας.

Έτσι, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ταξιδιωτικών Γραφείων δήλωσε ότι είναι αδιανόητο να ανοίγει για τους DJ και για ομάδα 30 ατόμων.

Πηγή https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου