Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Η τουρκική επιθετικότητα, η ελληνική «σιωπή» και η χαμένη ρωσική ευκαιρία στον Έβρο-Λ.Τζούμης(Βίντεο)

Δύο τουρκικά UAV πέταξαν χθες Κυριακή πάνω από ελληνικά νησιά και συνολικά έκαναν 60 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου! Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά δεν είναι πλέον εξαιρέσεις…

Η ανεξήγητη σιωπή που επικρατεί για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα. Η τουρκική επιθετικότητα έχει κλιμακωθεί ανησυχητικά επιβεβαιώνοντας αυτό που ο ΥΠΕΞ είπε στη Βουλή πρόσφατα: είναι η χειρότερη περίοδος από το 1974 σ ΄  ότι έχει να κάνει τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Αυτό που δεν είπε είναι ότι γι  ΄  αυτό ευθύνεται και η δική μας στάση. 

Η Ελλάδα δείχνει να αντιμετωπίζει την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα με κλιμακούμενη υποχωρητικότητα που οδηγεί στην αποθράσυνση της Άγκυρας.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης μιλά για την ελληνική στάση , επισημαίνει ότι στέλνουμε λάθος μήνυμα με πολλούς δΙαφορετικούς τρόπους στην Τουρκία. Αναφέρεται στην απειλή των UAV και στο πως πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Σχολιάζει τις αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα και τα πρώτα αποτελέσματα τους που δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά.

Αποδομεί τα επιχειρήματα για τη διάλυση της Τουρκίας και του «τελειωμένου» Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε από αυτές τις εκτιμήσεις.

Αποκαλύπτει τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η Ελλάδα να θωρακίσει τον Έβρο με ρωσικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης, τα οποία όπως λέει μαζί με τα άρματα μάχης Leopard θα πολλαπλασίαζαν τη δύναμη πυρός των ελληνικών ΕΔ. Ήταν ο αξιωματικός που είχε αξιολογήσει τα ρωσικά ΤΟΜΑ. Γιατί δεν τα πήραμε; Μάλλον επειδή δεν ήθελαν οι ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ militaire

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου