Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Tεράστια κρίση στο Πακιστάν – Ι. Χαν τέλος! – Το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσής του

A handout picture taken and released by the Turkish Presidential Press Office, shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) welcoming Pakistan's Prime Minister Imran Khan (R) ahead of their meeting at the Presidential Complex in Ankara, on January 4, 2019. (Photo by KAYHAN OZER / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE/ KAYHAN OZER" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Το Κοινοβούλιο του Πακιστάν ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν από τα καθήκοντά του, έπειτα από εβδομάδες πολιτικής κρίσης και μετά τις αποχωρήσεις εταίρων του συνασπισμού που τον κατηγορούν για επιδείνωση της οικονομίας και ότι αθέτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Η πρόταση μομφής ψηφίστηκε από 174 εκ των 342 βουλευτών, ανακοίνωσε ο ασκών καθήκοντα προέδρου του Κοινοβουλίου Σαρντάρ Αγιάζ Σαντίκ.

Πλέον, ο Χαν δεν κατέχει το αξίωμα και το Κοινοβούλιο θα εκλέξει νέο πρωθυπουργό και νέα κυβέρνηση. Η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Κανένας πρωθυπουργός δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη θητεία του στο Πακιστάν μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1947, αλλά ο Ίμραν Χαν είναι ο πρώτος που ανατρέπεται κατόπιν πρότασης δυσπιστίας.

Ο διάδοχός του στην ηγεσία της ισλαμικής δημοκρατίας των 220 εκατομμυρίων κατοίκων, που είναι εξοπλισμένη με πυρηνικά όπλα, αναμένεται να είναι ο Σεχμπάζ Σαρίφ, ηγέτης της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης (PML-N).

ΠΗΓΗ https://directus.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου