Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Βασίλειος Μαρτζούκος στο pagenews.gr: Διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία & ελληνικοί εξοπλισμοί

 

Ο Βασίλειος Μαρτζούκος Αντιναύαρχος Ε.Α. ΠΝ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στα διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ελληνικοί εξοπλισμοί.

“Βλέπω ότι οι δυο πλευρές απέχουν αρκετά στο πεδίο των διαπραγματεύσεων ακριβώς γιατί όπως είπατε και εσείς δεν έχει επί του επιχειρησιακού σχεδίου δεν έχει υπάρξει μια καθοριστική νίκηαπό τη μια ή την άλλη πλευρά. Δηλαδή έχουμε τη δεύτερη φάση υποτίθεται των ρωσικών επιχειρήσεων και την απόσυρσή τους από τα μεγάλα αστικά κέντρα του Βορρά αν και μπορεί να είναι προσωρινό ενδεχομένως, μπορεί να μην είναι απόσυρση αλλά αναδιάταξη και εστιάζονται περισσότερο στην Ανατολή. Συγκεντρώνοντας εκεί τις δυνάμεις τους να εγκλωβίσουν το μεγάλο όγκο του Ουκρανικού στρατού που είναι αναπτυγμένος Ανατολικά για να πετύχουν μια νίκη που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτά που ζητούν η Ρωσία και ο πρόεδρος Πούτιν….” υπογράμμισε ο Βασίλειος Μαρτζούκος Αντιναύαρχος Ε.Α. ΠΝ.

service-8

Βασίλειος Μαρτζούκος στο pagenews.gr: Για τη Δύση και τη στάση της

“Εγώ πιστεύω ότι το αυριανό τοπίο που διαμορφώνεται δηλαδή μια νέα μορφή ψυχρού πολέμου αναγκάζει την Τουρκία η οποία προσωρινά φαίνεται ευνοημένη από τις εξελίξεις ως διαμεσολαβήτρια χώρα. Παρόλα αυτά σε ένα κλίμα νέου ψυχρού πολέμου θα χρειαστεί να επιλέξει και θα της είναι πολύ δύσκολο πλέον όχι ακατόρθωτο να παίζει σε 2 βάρκες την πολιτική της. Θα πρέπει να επιλέξει και αυτό θα τη φέρει σε δύσκολη θέση. Το άλλο είναι ότι είναι δύσκολοι καιροί για αναθεωρητικές δυνάμεις μετά από την πρωτοβουλία που ανέπτυξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Συνεπώς για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι μπορεί να αξιοποιήσει τη συγκυρία παρουσιάζεται ένα παράθυρο ευκαιρίας και όπως είπατε και εσείς δύο είναι τα σημεία..” σημείωσε ο κ. Μαρτζούκος.

Βασίλειος Μαρτζούκος στο pagenews.gr: Για την επανέναρξη ερευνών και στην Ελλάδα

“Επειδή είναι πονηροί οι καιροί και ανακινούνται θέματα ενεργειακών οδεύσεων και παράλληλα και το Κυπριακό καλό θα είναι να μη ρίχνουμε νερό στο μύλο της Τουρκίας η οποία και προφανώς ψάχνει άλλοθι για να δείξει πόσα καλά συμπεριφέρεται στους γείτονες και όποτε συναντιόμαστε να συναντιόμαστε με τους όρους μας, όχι με τους όρους τους. Οι όροι μας είναι το διεθνές δίκαιο όχι η πολιτική διμερής διαπραγμάτευση…”ανέφερε μεταξύ άλλων.


ΠΗΓΗ https://www.pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου