Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Συναγερμός στην Ομογένεια: Ο Τραμπ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Δρ Όζ, Τούρκου υπηκόου και φίλου του Ερντογάν

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δρ Μεχμέτ Οζ για την έδρα της Γερουσίας στην Πενσυλβάνια.

Ο Δρ Οζ είναι Τούρκος υπήκοος και θεωρείται άνθρωπος του Ταγίπ Ερντογάν. Μέσω αυτού, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας ονειρεύεται να «εισβάλει» στο αμερικανικό Κογκρέσο και να αποκτήσει τον πρώτο Αμερικανό, τουρκικής καταγωγής, νομοθέτη.

Η ανακοίνωση του κ. Τραμπ να υποστηρίξει τον εκλεκτό του Ταγίπ Ερντογάν, σήμανε συναγερμό για την Ομογένεια της Αμερικής. Ήδη η οργάνωση HALC κάλεσε τα μέλη της σε κινητοποίηση. Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι Ελληνοαμερικανοί οπαδοί του Τραμπ. Θα υποστηρίξουν τον εκλεκτό του πρώην προέδρου και θα βοηθησουν στην εκλογή του υποψήφιου του Ερντογάν, ή κάποιο άλλο Ρεπουμπλικάνο πολιτικό.

Δυστυχώς, η υποστήριξη του Τραμπ δυνητικά δίνει ώθηση στον καρδιοχειρουργό και τηλεοπτικό οικοδεσπότη της εκπομπής «Dr. Oz Show» στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Πάντως, η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων δεν επιθυμεί την υποψηφιότητα του Τούρκου υπηκόου και φίλου του Ερντογάν.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε: «Γνωρίζω τον Δρ Οζ πολλά χρόνια, όπως και πολλοί άλλοι, έστω και μόνο μέσω της πολύ επιτυχημένης τηλεοπτικής του εκπομπής».

«Τον έχω ζήσει μαζί μέσα από την οθόνη και ήταν πάντα δημοφιλής, σεβαστός και έξυπνος. Είπε μάλιστα ότι ήμουν σε εξαιρετική υγεία, κάτι που με έκανε να τον συμπαθήσω ακόμη περισσότερο (αν και είπε επίσης ότι πρέπει να χάσω μερικά κιλά!)».

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι δίνει την πλήρη και ολοκληρωτική υποστήριξή του στον Οζ για τη στάση του σχετικά με τις αμβλώσεις, το έγκλημα, την ασφάλεια των συνόρων, τον στρατό, την εκπαίδευση, την ενεργειακή ανεξαρτησία και την «εκλογική απάτη» -αναφέρεται στις εκλογές του 2021, τις οποίες συνεχίζει να αμφισβητεί.

Ο Τραμπ θεωρεί ότι ο φίλος του Ερντογάν είναι ο πιο ικανός να κερδίσει στις γενικές εκλογές τους Δημοκρατικούς, ακόμη και σε πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια και το Πίτσμπουργκ.

ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου