Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Τουρκία: Ολομέτωπη επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

 

Κλιμακώνει τη ρητορική των προκλήσεων η Άγκυρα, η οποία αμφισβητεί και πάλι την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το καλοκαίρι στο Αιγαίο θα είναι θερμό, και κάνουν λόγο για πορεία σύγκρουσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, απάντησε στις αμφισβητήσεις των ελληνικών νησιών από την Τουρκία.
Ελλάδα και Τουρκία φαίνεται να βαδίζουν προς την καρδιά του καλοκαιριού με την επιθετική ρητορική από την πλευρά της Άγκυρας να αυξάνει και τα δημοσιεύματα πλέον σε διεθνή δίκτυα, όπως το Al Jazzera, να κάνουν λόγο για πορεία σύγκρουσης στο Αιγαίο.
Ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον τουρκικό αναθεωρητισμό έστειλε ο ΠΘ

Ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον τουρκικό αναθεωρητισμό.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος ξαναέβαζε στο στόμα του την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή ελληνική αεροναυτική άσκηση τη Δευτέρα, η Άγκυρα έθεσε και πάλι θέμα αποστρατικοποίησης του Καστελόριζου.
Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα παρακολουθεί η Αθήνα τις προκλήσεις της Άγκυρας

Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο από την τριμερή συνάντηση των υπουργών Άμυνας ατσαλώνουν την συμμαχία τους και συντονίζουν τα βήματά τους απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.
Τους Ευρωπαίους ομολόγους του ενημέρωσε ο Νίκος Δένδιας

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας έφερε για μία ακόμα φορά στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά τους ομολόγους του, τονίζοντας ότι η τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά έχει κλιμακωθεί σε ρητορικό επίπεδο και επί του πεδίου.
Νέες τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά

Δύο τουρκικά F-16 και F-4 Φάντομ, πεταξαν πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους, στα 20.οοο πόδια. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα Φάντομ χρησιμοποιούνται στην Τουρκία μόνο για αποστολές βομβαρδισμών, και ενδέχεται αυτό το πακέτο αεροσκαφών να προσομοίωνε αποστολή βορβαρδισμού.
Σε επιφυλακή το Λιμενικό για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Η Τουρκία καθημερινά εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προκειμένου να δημιουργήσει ένταση στο Αιγαίο. Χθες, μάλιστα, ο Ερντογάν είπε πως οι Έλληνες αστυνομικοί και λιμενικοί, ληστεύουν, βασανίζουν και δολοφονούν μετανάστες.

Όπως μετέδωσε από τη Μυτιλήνη η δημοσιογράφος Πέλλη Γιακουμή από το ΑΙΟΛΟΣ TV, το Λιμενικό είναι σε επιφυλακή, και τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί οι προσφυγικές ροές σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, και οι Λιμενικές Αρχές προχωρούν συνεχώς σε επιτήρηση των υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου