Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Τουρκία: Δεν σταματούν οι προκλήσεις – Στο στόχαστρο η Κρήτη

 

Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επιδίδονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με χάρτες που δείχνουν καθαρά ελληνικές περιοχές σαν δικές τους.

Μετά τον χάρτη Μπαχτσελί που προκάλεσε αίσθηση αλλά και έδωσε την αφορμή για μεγαλύτερη διεθνοποίηση του τουρκικού αναθεωρητισμού, τα τουρκικά ΜΜΕ προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα.

Δημοσίευμα του τουρκικού δικτύου TR Haber που υποστηρίζει πως τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία και πως μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά. Σημειώνει δε ότι τόσο η παρουσία της Ελλάδας στο νησί όσο και των ΗΠΑ είναι παράνομη.

Στην ιστοσελίδα δημοσιεύονται οι θέσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, απόστρατου αξιωματικού και γεωπολιτικού – στρατιωτικού αναλυτή Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος πρώτος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα τα 3/4 της Κρήτης.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε διεθνοποιήσει τον τουρκικό νεοοθωμανισμό.

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλες ‘καταβροχθίζονται’ από την Τουρκία. Όνειρο των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στον συνασπισμό», έγραψε στο Twitter.

Ο Τούρκος απόστρατος και ειδικός σε θέματα ασφάλειας Τζοσκούν Μπασμπούγ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk κόμπασε και απείλησε παράλληλα με τις δυνατότητες του τουρκικού στρατού λέγοντας χαρακτηριστικά «τι είναι οι στρατιώτες της Ελλάδας; Ο Θεός να φυλάει αλλά και στο πιο άσχημο σενάριο οι τούρκοι στρατιώτες θα τους χορέψουν συρτάκι στα νησιά τους».

Σε εγρήγορση οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ενώ η άσκηση με τις ΗΠΑ «Οργή του Ποσειδώνα» είναι σε εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου