Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Τριμερής συνάντηση Πούτιν, Ερντογάν και Ραϊσί στην Τεχεράνη για την Συρία

 

Τριμερής συνάντηση Πούτιν, Ερντογάν και Ραϊσί θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι για να συζητήσουν για τη Συρία κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τεχεράνη την ερχόμενη Τρίτη, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Θα είναι μόλις το δεύτερο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, μετά από ένα ταξίδι στην Κεντρική Ασία στα τέλη Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τρεις ηγέτες -από τα τρία εγγυητικά κράτη της διαδικασίας της Αστάνα, που έχει σχεδιαστεί για την εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στη Συρία- θα πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση.

Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι βασικοί στρατιωτικοί και πολιτικοί υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Τουρκία έχει παράσχει στρατιωτική βοήθεια στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και άλλες ομάδες ανταρτών που εξακολουθούν να μάχονται κατά των δυνάμεων του Άσαντ στη βορειοδυτική Συρία.

Το Κρεμλίνο είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι ο Πούτιν και ο Ερντογάν, ο οποίος μεσολαβεί μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, θα είχαν προσωπικές συνομιλίες σύντομα μετά από μια τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία συζήτησαν τις προσπάθειες για τη διευκόλυνση των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ δεν έκανε καμία αναφορά την Τρίτη σε οποιαδήποτε διμερή συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ραΐσι στην Τεχεράνη.

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου