Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: «Επιτυχής» η αντεπίθεση σε τρεις περιοχές στην Χερσώνα

 

Οι δυνάμεις στην Ουκρανία κατέγραψαν «επιτυχίες» σε τρεις περιοχές της κατεχόμενης από τους Ρώσους περιφέρειας της Χερσώνας, δήλωσε σήμερα Ουκρανός περιφερειακός αξιωματούχος, δύο ημέρες αφότου το Κϊεβο ανακοίνωσε την έναρξη μιας αντεπίθεσης για την ανακατάληψη εδάφους.

Ο Γιούριι Σομπολέφσκιι, αναπληρωτής επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Χερσώνας, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση πως ουκρανικά στρατεύματα κατήγαγαν επιτυχίες στους τομείς Χερσώνα, Μπερισλάβ και Καχόφκα, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

«Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας… Τώρα δεν είναι η ώρα να μιλάμε για συγκεκριμένες επιτυχίες των παιδιών μας», είπε, απηχώντας την επιμονή του ουκρανικού στρατού για σχεδόν πλήρη πληροφοριακή συσκότιση για την επίθεση.

Ο Σομπολέφκσιι κάλεσε τους Ουκρανούς να υποστηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις τους με «οτιδήποτε μπορούν» καθώς η επίθεση χρησιμοποιεί μεγάλη ποσότητα πόρων.

«Αυτή τη στιγμή, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυρομαχικά χρησιμοποιούνται εκεί σαν αναλώσιμο υλικό», είπε.

Έφτασε στην Ζαπορίζια η αποστολή του ΙΑΕΑ

Αποστολή επιθεώρησης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) έφτασε στην πόλη της Ζαπορίζιας, στη νότια Ουκρανία, καθώς βρίσκεται καθ’οδόν για την επίσκεψή του στον ομώνυμο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό σταθμό, ο οποίος τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Η αυτοκινητοπομπή περίπου είκοσι οχημάτων, τα μισά από τα οποία φέρουν την ένδειξη «UN» (OHE), και ένα ασθενοφόρο εισήλθαν τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα στην πόλη, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται εκεί.

Η Ζαπορίζια βρίσκεται σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου