Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Πολυκατοικία έγειρε και αποκάλυψε πως χτίστηκε δίχως θεμέλια [βίντεο]

 

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τα τουρκικά ΜΜΕ δείχνει το πενταώροφο κτίριο να έχει χτιστεί στον "αέρα", χωρίς θεμέλια

Σοκάρει το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media από τουρκικά ΜΜΕ και παρουσιάζει μια πολυκατοικία στο Καχρανμαράς. Το κτίριο μπορεί μεν να μην έχει γκρεμιστεί ολοσχερώς, αλλά έχει γείρει κατά έναν τρομακτικό τρόπο προς τα πίσω έπειτα από τον φονικό σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία, αποκαλύπτοντας ότι το συγκρότημα κατοικιών μοιάζει να έχει χτιστεί στον "αέρα" δίχως θεμέλια.

Ειδικότερα, η πενταώροφη πολυκατοικία μπορεί να μην έχει γκρεμιστεί, αλλά έγειρε με τέτοιο τρόπο ώστε πλέον ακατάλληλη για κατοίκηση, με το βίντεο να είναι αποκαλυπτικό όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο χτίστηκε. Το κτίριο έχει σηκωθεί στον αέρα και μοιάζει να μην έχει καθόλου θεμέλια.

Σεισμός στην Τουρκία: Οργή του τουρκικού λαού

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πληθώρα πολυώροφα κτίρια στην Τουρκία κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα από τον διπλό φονικό σεισμό, παίρνοντας μαζί τους χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έχουν προκαλέσει την οργή του λαού της Τουρκίας.

Ο αριθμός των νεκρών διαρκώς αυξάνεται, με τις ελπίδες για τους εγκλωβισμένους να σβήνουν, όσο περνάνε οι ώρες. Άγνωστο είναι πόσοι ακριβώς είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, που άφησε πίσω του ο σεισμός.

Η τουρκική κοινωνία "βράζει" και θεωρεί την κυβέρνηση Ερντογάν υπεύθυνη για την ανείπωτη τραγωδία. Οι πολίτες ξεσπούν σε αποδοκιμασίες βλέποντας τους αξιωματούχους να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές.

"Δεν μπορώ να το πιστέψω, κοίτα εδώ!" ακούγεται να λέει μια φωνή, όσο η κάμερα δείχνει πως το κτίριο ουσιαστικά κατασκευάστηκε, χωρίς τις απαραίτητες κολώνες και θεμέλια που θα έκαναν να αντέχει στις σεισμικές δονήσεις.

Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου