Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Πέταξε τη “μάσκα” του πένθους ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την παράσταση που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος τους μηχανοδηγούς σε συνεννόηση με τον πρόεδρό τους (που είναι και μέλος εκλεγμένος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος) ο ΣΥΡΙΖΑ πετά τη “μάσκα” του πένθους και επιτίθεται στην κυβέρνηση ανακαλύπτοντας δήθεν προσπάθειες συγκάλυψης, και καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα επιχειρεί να “στήσει” νέες πλατείες αγανακτισμένων καλώντας σε συγκεντρώσεις το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώνοντας επισήμως τη συμπόρευση με μια ΜΚΟ που απευθύνει κάλεσμα μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για την ΜΚΟ τα τηλέφωνα της οποίας ήταν στο όνομα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεανούς Φωτίου και η οποία έκανε τις συνευλίες για τον… άνθρωπο και όχι για την Ουκρανία

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ και επισήμως κήρυξε, μονομερώς,  το τέλος του Εθνικού Πένθους λίγες ώρες πριν συμπληρωθούν τα τρία 24ωρα. Είχαν προηγηθεί βέβαια διάφορες δηλώσεις, όπως αυτή του Νίκου Παππά που είπε όχι στη συγκρότηση υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και την απόδοση ευθυνών.

Είχε προηγηθεί και η παράσταση του Αλέξη Τσίπρα στους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ όπου μεταξύ άλλων ο επί 4,5χρόνια πρωθυπουργός της χώρας ενημερώθηκε για πράγματα που όπως είπε δεν… γνώριζε (και μίλησε για μια «προαναγγελθείσα τραγωδία»

Πλέον τη σκυτάλη πήρε επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ δια της εκπροσώπου Πόπης Τσαπανίδου η οποία προχώρησε σε δηλώσεις ανακαλύπτοντας μέχρι και προσπάθεια  μιας δήθεν “συγκάλυψης” την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από όλους τους αρμόδιους φορείς και μια μεγάλη έρευνα της εισαγγελίας κατόπιν ρητής εντολής του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Δεν σταμάτησε εκεί όμως η κ. Τσαπανίδου μίλησε για νέες τραγωδίες κυρίως όμως για «ασέβεια προς του νεκρούς». «Η προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να καταφύγουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, χονδροειδείς απόπειρες συμψηφισμού και διαχρονικές δικαιολογίες, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες και αλγεινή εντύπωση» είπε για να προσθέσει ότι «επαναλαμβάνουμε ότι για όποιον πραγματικά σέβεται τις ζωές που χάθηκαν άδικα, τις οικογένειές τους, όλους όσοι αγωνιούν για το πώς και γιατί φτάσαμε στο πολύνεκρο δράμα, η αλήθεια είναι μονόδρομος»

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, διά της Πόπης Τσαπανίδου, κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη και ζητά να μην αναφέρεται κανείς στη στάση του κόμματός της και του αρχηγού της Αλέξη Τσίπρα στην τραγωδία το Μάτι για να μην γίνεται… συμψηφισμός. Μόνο που όταν δηλώνει ότι «κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς και προαναγγέλλει νέες τραγωδίες» το μυαλό όλων πάει στην παράσταση που είχε στηθεί το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018 στο επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα κα τους υπουργούς του.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει και ερωτήματα δείχνοντας ότι το κόμμα της δεν δύναται να συγκρατηθεί ούτε και σε περιπτώσεις εθνικού πένθους. Επιβεβαιώνει όλους όσοι έχουν από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει πως ο λαϊκισμός, το πεδίο άσκησης πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα χτυπήσει κόκκινο και οι νεκροί θα αποτελέσουν τη βάση της επίθεσης κατά της κυβέρνησης.

Αυτό δείχνει και το κάλεσμα στις πλατείες από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωση πως συντάσσεται με την ΜΚΟ Αλληλεγγύη για Όλους, η οποία το διοργανώνει. Είναι η ΜΚΟ που έχει υποστηριχθεί από την Κουμουνδούρου σε κάθε εκδήλωσή της. Και είναι αυτή που διοργάνωσε την περίφημη συναυλία, με αφορμή τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς να καταγγέλλει τη Ρωσία, χωρίς να αναφέρει την εισβολή και την χώρα που τη δέχθηκε.

ΠΗΓΗ tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου