Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Χουάν Ιγκνάσιο Ζόιντο (ΕΛΚ): Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημεί την Ελλάδα στην ΕΕ, για να επιτεθεί στον Κυρ. Μητσοτάκη

 

«Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν γίνεται πλέον πρωτοσέλιδο στον ευρωπαϊκό Τύπο λόγω της οικονομικής κρίσης, της κρίσης χρέους ή οποιασδήποτε δημόσιας κακοδιαχείρισης».

Την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να δυσφημίσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζει ο Ισπανός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Χουάν Ιγκνάσιο Ζόιντο.

Σε συνέντευξή του στο protothema.gr και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη και ερωτηθείς, ειδικότερα, για την άνοδο του ΕΛΚ τους τελευταίους μήνες, ο κ. Ζόιντο επισημαίνει ότι τα κόμματα της ευρωπαϊκής Αριστεράς προσπαθούν σε κάθε δυνατή ευκαιρία να επιτεθούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Οι αριστερές ομάδες προσπαθούν να σταματήσουν αυτή την προέλαση του ΕΛΚ και, για το σκοπό αυτό, σκοπεύουν να αποδυναμώσουν το ΕΛΚ σε άλλες χώρες. Ο Μητσοτάκης, ως ένας από τους βασικούς ηγέτες του ΕΛΚ σήμερα, είναι πρωταρχικός στόχος. Η ήττα του στις κάλπες θα έδινε τέλος στην πρόοδο του ΕΛΚ. Ωστόσο, με βάση τις πληροφορίες και τις δημοσκοπήσεις που είχα την ευκαιρία να διαβάσω τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι απέχουμε πολύ από αυτό το σενάριο», τονίζει – μεταξύ άλλων – ο Ισπανός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ.

Ο κ. Ζόιντο,  ο οποίος είναι μέλος των επιτροπών PEGA και LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ασχολούνται με τις υποκλοπές, τα ζητήματα της ελευθερίας του Τύπου και το Κράτος Δικαίου, υπογραμμίζει τις πτυχές που έχουν μετατρέψει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από «γαλήνιο» όργανο σε «αρένα», όπου η κάθε συζήτηση μετατρέπεται σε πολιτικό πόλεμο δύο χαρακωμάτων.

«Η εμφάνιση λαϊκιστικών και εξτρεμιστικών δυνάμεων, τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά, έχει “τεντώσει” το πνεύμα συναίνεσης της αίθουσας», σημειώνει ο Ισπανός ευρωβουλευτής .

Προσθέτει δε εμφατικά:

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας. Πρώτον, λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης της ίδιας της Ελλάδας. Η Ελλάδα βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια χώρα υπό τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση, με μια περίπλοκη και συχνά εχθρική γειτονιά, που υπόκειται σε πολυάριθμες υβριδικές και μη απειλές. Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο «καυτά» σημεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερον, η Ελλάδα βρίσκεται στο μικροσκόπιο ως συνέπεια των επιτευγμάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι βασικός κανόνας στην πολιτική ότι, όσο καλύτερα τα πάει μια κυβέρνηση, τόσο πιο "δραματική" πρέπει να είναι η αντιπολίτευση. Όσο υψηλότερα είναι τα επιτεύγματα, τόσο πιο δυνατός είναι ο θόρυβος. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν γίνεται πλέον πρωτοσέλιδο στον ευρωπαϊκό Τύπο λόγω της οικονομικής κρίσης, της κρίσης χρέους ή οποιασδήποτε δημόσιας κακοδιαχείρισης. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ανησυχία, αλλά θετικό παράδειγμα για την Ευρώπη και αυτό εξηγεί γιατί αντιδρούν».

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου