Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Τα “τζούφια αυγά” του… Τσίπρα!

Από την υποτίμηση των ψηφοφόρων με αναφορές όπως αυτή της Πόπης Τσαπανίδου σύμφωνα με την οποία αν δεν βγεί πρώτος στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίει η προπαγάνδα και οι “παραπλανημένοι” πολίτες, μέχρι τα “τζούφια αυγά”, (στα οποία δήθεν  χαριτολογώντας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τον ναύσταθμο της Κέρκυρας), αναδεικνύεται η κυρίαρχη λογική που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον ναύσταθμο της Κέρκυρας για ένα παλαιό έθιμο πολιτικών αρχηγών που ανήμερα την Κυριακής του Πάσχα βρίσκονται σε στρατόπεδα για να τσουγκρίσουν… αυγά.

Και αφού θυμήθηκε τα… νιάτα του και τη δήθεν… θητεία του αλλά ξέχασε τη στάση του κόμματός του αναφορικά με τη θωράκιση της χώρας και την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης του πολεμικού ναυτικού μέσω της προμήθειας φρεγατών, βρέθηκε να επιχειρεί να… νικήσει στη μάχη των κόκκινων αυγών.

Φεύ! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφερε. Οι άνδρες του πολεμικού ναυτικού κυριάρχησαν σε αυτή τη μάχη και ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την απάντηση. Φταίνε τα… αυγά, για το γεγονός πως ο ίδιος βρέθηκε κατά κράτος ηττημένος.

“Τι γίνεται ρε παιδιά, τα τζούφια μου δίνετε συνέχεια;” αναρωτήθηκε δήθεν χαριτολογώντας. Φράση που δείχνει μια νοοτροπία που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποτυπώνεται και στην πολιτική της τακτική όπως αυτή εκδηλώνεται όλα τα χρόνια. Δηλαδή ότι πάντα φταίει κάτι άλλο.

Για παράδειγμα στην ήττα του 2019 έφταιγαν οι πολίτες που δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν, την περίοδο από το 2019 μέχρι σήμερα που η Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται σταθερά με τον πρωθυπουργός να παραμένει κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού, φταίνε η προπαγάνδα και τα “πετσωμένα ΜΜΕ” αλλά και οι “παραπλανημένοι” πολίτες.

Για το ότι έγινε κωλοτούμπα με το δημοψήφισμα έφταιγα η τρόικα και οι αυταπάτες. Και για όλα μαζί φταίνε άλλες δυνάμεις που επιβουλεύονται την Αριστερά, το ηθικό της πλεονέκτημα και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Άλλωστε όλοι “συνωμοτούν”, ακόμη και για την καταδίκη του Νίκου Παππά άλλωστε φταίνε οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

Τα “τζούφια αυγά” του Αλέξη Τσίπρα συμπυκνώνουν όλο το νόημα των δήθεν κατατρεγμένων και υπονομευμένων σε μια φράση που χρησιμοποιήθηκε δήθεν χαριτολογώντας αλλά μέσα από μια διαδικασία που κατέγραψε τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου να υφίσταται “ήττες” που επί της ουσίας μάλλον τον ενόχλησαν…

 ΠΗΓΗ tomanifesto

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου