Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει προβοκάτσιες


Πάνος Αμυράς

Στον ΣΥΡΙΖΑ το έχουν πάρει απόφαση. Θα χάσουν τις εκλογές της 21ης Μαΐου και με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, που έχει καταλάβει το χώρο του Κέντρου και διαθέτει ως δυνατό χαρτί τις επιδόσεις της οικονομίας.

Στην Κουμουνδούρου όμως δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, θα χρησιμοποιήσουν το τελευταίο τους όπλο, στο οποίο έχουν πραγματικό ταλέντο. Να μπαχαλοποιήσουν την πολιτική κατάσταση μέχρι τις κάλπες, μήπως και περιορίσουν το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό έπραξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας Μητσοτάκη. Διαδηλώσεις υπέρ του απεργού πείνας Κουφοντίνα εν μέσω καραντίνας, πορείες για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, απεργίες έξω από το υπουργείο Πολιτισμού πότε για τον Λιγνάδη και πότε για τα πτυχία των καλλιτεχνών, οι αθεόφοβοι μέχρι και συναυλία για τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού οργάνωσαν όταν ο Τσίπρας είχε βάλει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο των δανειστών για 99 χρόνια.

Τώρα που η μητέρα των μαχών απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες και η Ν.Δ. έχει προβάδισμα 6-7 μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει τα ρέστα του στήνοντας προβοκάτσιες. Το έκανε και το 2014, όταν ο Χαϊκάλης σε σκηνοθεσία Λαζόπουλου κατήγγειλε απόπειρα «χρηματισμού» του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Το αποτέλεσμα ήταν να δηλητηριάσουν τον δημόσιο βίο με σκοπό να καταλάβουν την εξουσία. Η καταγγελία του Χαϊκάλη τέθηκε στο αρχείο, αλλά ο καταγγέλλων ανταμείφθηκε με θέση υφυπουργού Εργασίας για να λύσει το ασφαλιστικό, πριν καταλήξει στα αζήτητα της πολιτικής και τώρα τελευταία στην αστρολογία.

Το θετικό είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι μπαρουτοκαπνισμένος, ξέρει την πολιτική από την καλή και την ανάποδη, μπορεί να αντιμετωπίζει γρήγορα κάθε προσπάθεια εκτροπής που θα οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίο επεισόδιο στις προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ κάτι ακατάληπτες θεωρίες για νταραβέρια με ακροδεξιούς. Ο Τσίπρας δεν ψήφισε την τροπολογία για το μπλόκο στον Κασιδιάρη και το κόμμα του και δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για να υποστηρίξει νομικά τη μη κάθοδο του μέλους της εγκληματικής οργάνωσης στις κάλπες, γιατί πολύ απλά θα ήθελε να συμμετέχει ο καταδικασθείς στις εκλογές με σκοπό να δυσχεράνει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση έκοψε από τις εκλογές κάτι κομματίδια από το χώρο της Ακροδεξιάς, όταν τις αποφάσεις έλαβε αποκλειστικά ο Αρειος Πάγος ύστερα από προσφυγές άλλων κομμάτων και προσώπων, που είχαν κατοχυρώσει τίτλους και επωνυμίες.

Το παρανοϊκό σενάριο που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το Μαξίμου ευνοεί συγκεκριμένα κόμματα της άκρας Δεξιάς με σκοπό να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις δεύτερες εκλογές. Ούτε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν γίνονται αυτά που υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, η οποία νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς, που θα πιστέψουν ότι η Ν.Δ., αντί να παλέψει για την αυτοδυναμία, θα ψάχνει για συμμάχους.

Οι προβοκάτσιες που θα στηθούν τις επόμενες ημέρες είναι αποτέλεσμα της απόγνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Το στοιχείο αυτό ενέχει κινδύνους, δεν έχουν δισταγμούς και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, μήπως και κόψουν καμιά μονάδα από τη Νέα Δημοκρατία.

Για αυτό χρειάζεται προσοχή από όλα τα κομματικά στελέχη και άμεση αντιμετώπιση κάθε απόπειρας των γνωστών αγνώστων να τα κάνουν όλα μπάχαλο μέχρι τις κάλπες.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου