Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Πούτιν: Η Ρωσία έχει ένα «λαμπρό μέλλον»

Η Ρωσία έχει ένα λαμπρό μέλλον, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας τους τεράστιους πόρους της χώρας.

«Όσο για το μέλλον, όλοι έχουν πραγματικά μέλλον, αλλά το βασικό ερώτημα είναι τι είδους μέλλον θα είναι. Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία έχει ένα λαμπρό μέλλον. Πρώτον, γιατί ξέρουμε τι θέλουμε και ποια μέσα να χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε στόχους Δεύτερον, έχουμε τεράστιους πόρους, κυρίως ανθρώπινους πόρους», είπε ο αρχηγός του κράτους σε συνάντηση με μέλη του οργανισμού Business Russia.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε επίσης το ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα της Ρωσίας. «Έχουμε ιδρύσει υπέροχα σχολεία τις τελευταίες δεκαετίες, εννοώ τη σχολή των μαθηματικών μεταξύ άλλων· αυτό είναι θεμελιώδες. Έχουμε υπέροχες σχολές στη μηχανική. Αναμφίβολα, όλα αυτά πρέπει να συμβαδίζουν με την εποχή και να εξελιχθούν σύμφωνα με τις προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίζουν», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της «Business Russia» Αλεξάι Ρέπικ, ο οποίος είχε τονίσει την ανάγκη να επικεντρωθεί εκ νέου στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία είχε αρχίσει να το κάνει αυτό πολύ πριν εμφανιστεί η τρέχουσα κατάσταση. «Αυτές οι ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές άρχισαν να αναπτύσσονται γρήγορα όχι λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία αλλά λόγω αντικειμενικών συνθηκών που σχετίζονται με αλλαγές στη δομή της παγκόσμιας οικονομίας και την ανάδειξη νέων παγκόσμιων ηγετών. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, απλώς Τα πράγματα γίνονται πιο εμφανή τώρα. Πίσω στην εποχή, αρχίσαμε σταδιακά να αλλάξουμε την εστίασή μας, και επαναλαμβάνω, αυτό δεν ήταν λόγω των τραγικών γεγονότων της εποχής. Απλώς καταλάβαμε εκ των προτέρων πού ήταν αυτά τα κέντρα ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε όλα όσα σχεδιάσαμε ακόμα».

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου