Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Φταίνε όλοι… εκτός από τον Τσίπρα


Γιάννης Τσαπρούνης

«Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα το εκλογικό είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό, φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό, ακόμα και για όσους ψήφισαν Ν.Δ., δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις εκλογές της ενισχυμένης εκλογής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία. Φανταστείτε έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό, αν αποτυπωθούν αυτοί οι συσχετισμοί», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει τι συνέβη στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Δεν πήρε το μήνυμα, που έλεγαν και τη δεκαετία του ’80, από την οποία τόσο του αρέσει να αντιγράφει τσιτάτα.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη οδυνηρή ήττα, αναλαμβάνει τις ευθύνες, ζητάει συγγνώμη, αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων που τον είχαν στηρίξει τόσο το 2015 όσο και το 2019 τον εγκατέλειψαν. Και δεν λέει πού και τι έκανε λάθος. Συνεχίζει να νομίζει πως τα κάνει όλα σωστά. Ακόμα και τώρα υπεραμύνεται της καταστροφικής και αποτυχημένης διακυβέρνησής του. Υποστηρίζει πως όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και ήρθε και τα κατέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΟΝΟ που οι πολίτες έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη. Γι’ αυτό και έδωσαν αυτή την εκκωφαντική νίκη στη Ν.Δ. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη αυτή την πρωτοφανή συντριβή.

Ο Αλέξης Τσίπρας με περίσσιο θράσος και αλαζονεία φτάνει να κατηγορήσει ακόμα και τους πολίτες που ψήφισαν Ν.Δ. Ισχυρίζεται πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι οδυνηρό και για εκείνους, γιατί δίνουν παντοδυναμία στον Μητσοτάκη.

ΑΝΤΙ να προσπαθήσει να ψάξει να βρει τα πραγματικά αίτια της πανωλεθρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να κατανοήσει πως οι πολίτες δίνουν πολιτική παντοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί φοβούνται και δεν εμπιστεύονται το μέλλον τους στον ίδιο και στον μπαχαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ομολογήσει τα δεκάδες λάθη του, τι κάνει; Απλά ρίχνει το φταίξιμο σε όλους τους άλλους. Φταίει η απλή αναλογική, την οποία ο ίδιος νομοθέτησε. Φταίει ο Μητσοτάκης. Φταίει το «σύστημα». Φταίει ο λαός. Μπορεί να φταίει και το… γκαζόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πολλά χρόνια και πολλές ευκαιρίες για να αλλάξει. Δεν ήθελε. Προφανώς, ούτε μπορούσε. Γι’ αυτό και μέχρι τις 25 Ιουνίου θα συνεχίσει να λέει τα ίδια και τα ίδια, για τα οποία τον καταψήφισαν οι πολίτες. Και θα συνεχίσει να βαδίζει το δρόμο της επιστροφής προς το 4%.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου