Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ρώσος Υπουργός Άμυνας: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές ομάδες από το Αφγανιστάν

ΗΟυάσιγκτον σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το δυναμικό παράνομων ένοπλων ομάδων στο Αφγανιστάν για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας του CSTO στο Μινσκ την Πέμπτη.

«Το Αφγανιστάν παραμένει εστία αστάθειας. Η κύρια απειλή προέρχεται από παράνομες ένοπλες ομάδες που έχουν ενισχύσει σημαντικά τις θέσεις τους σε αυτή τη χώρα μετά την άνοδο στην εξουσία του ισλαμικού κινήματος Ταλιμπάν (τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσία – TASS). Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το δυναμικό αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή», δήλωσε ο Σόιγκου. «Για το σκοπό αυτό, οργανώθηκε η αναδιάταξη μαχητών από τις ελεγχόμενες συμμορίες στη Μέση Ανατολή στο Αφγανιστάν».

«Στο μέλλον, η διείσδυσή τους σε γειτονικές χώρες είναι πιθανή για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», είπε ο Σόιγκου.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συντονιστούν οι προσπάθειες στην αφγανική τροχιά και να δοθεί η δέουσα προσοχή στις κοινές ασκήσεις – τόσο διμερείς όσο και πολυμερείς», πρόσθεσε.

Ο Σόιγκου σημείωσε ότι «αντί να εργαστούν για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν μετά τη βιαστική αποχώρηση από αυτό, οι χώρες του ΝΑΤΟ προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αποκαταστήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί άμεση απειλή για τη σταθερότητα εκεί και στην ο χώρος του CSTO γενικά», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

(πηγή: tass)

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου