Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Η κάλπη και τα μηνύματα


Γιάννης Τσαπρούνης

Εφτασε η ώρα της κάλπης. Ο,τι έγινε έγινε. Οι πολίτες έχουν συγκρίνει όλα όσα έγιναν τκαι στη διακυβέρνηση Τσίπρα από το 2015 έως το 2019 και στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 έως το 2023. Εχουν συγκρίνει, επίσης, τα κυβερνητικά προγράμματα που έχουν παρουσιάσει η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, τις καμπάνιες τους και, γενικότερα, όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα για την περίοδο 2023-2027, το οποίο αποτελεί συνέχεια όσων υλοποιήθηκαν στην πρώτη τετραετία.

ΑΠΟ την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα μπάχαλο. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της Μεταπολίτευσης. Ξεκίνησε με το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης, αλλά του προέκυψαν οι «Δήμητρες» του Βαρουφάκη, ενώ οι Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας του έκλεισαν την πόρτα. Συνέχισε να μιλάει για κυβέρνηση ηττημένων και ειδικού σκοπού. Στην κουβέντα μπήκαν τα τοπικά νομίσματα της ομάδας Τσακαλώτου και η υπερφορολόγηση που πρότεινε ο Δραγασάκης. Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με απίστευτο κυνισμό, δήλωσε ότι «δίνει καθημερινό αγώνα για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής».

ΤΟ κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Κατρούγκαλος. Μίλησε με ειλικρίνεια και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επαναφέρει το καθεστώς πληρωμής εισφορών στο 20% του εισοδήματος για τους επαγγελματίες. Στην αρχή, από την Κουμουνδούρου μίλησαν, ως συνήθως, για διαστρέβλωση και fake news. Οταν, όμως, είδαν πως ξεσηκώθηκε το «κίνημα της γραβάτας» και μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, επαγγελματίες ανέβηκαν στα κάγκελα για τα χαράτσια, τότε αποφάσισαν να τον… αποσύρουν.

ΑΥΤΑ δεν έχουν ξαναγίνει 48 ώρες πριν από τις κάλπες. Στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και ζητούσαν επίμονα εκλογές εδώ και δύο χρόνια, γνωρίζουν πως θα ηττηθούν. Αυτή η ηττοπάθεια φέρνει πανικό και βέρτιγκο. Γιατί υπάρχει ο φόβος η ήττα να γίνει συντριβή. Αν, τελικά, επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις αλλά και το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, τότε οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ραγδαίες.

Η ισχυρή νίκη της Ν.Δ. και η εντολή αυτοδυναμίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόκειται να δώσουν ένα μήνυμα σταθερότητας για την Ελλάδα. Ενα μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου