Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Αυστραλία: Η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης έγινε 47 και είναι γεμάτη νιάτα - Μηνύματα για την ενότητα του ποντιακού ελληνισμού στη γιορτή του ομογενειακού σωματείου

Στιγμιότυπο από τη γιορτή για τα 47 χρόνια της Ποντιακής Εστίας (φωτ.: Facebook / Pontiaki Estia Melbourne)

Με τη νέα γενιά να… κλέβει την παράσταση, η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Ποντιακή Εστία» γιόρτασε τα 47 χρόνια ζωής και δράσης. Ένας φάρος για τον ποντιακό ελληνισμό –αλλά και για ολόκληρη την ελληνική κοινότητα– στη μακρινή Αυστραλία, άφησε τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς έδειξε ότι αποτελεί «φυτώριο» για τους επόμενους και τις επόμενες που θα κρατήσουν το τιμόνι.

Και στη γιορτή της Ποντιακής Εστίας ήταν όλοι και όλες εκεί, μέλη και φίλοι του σωματείου, συνοδοιπόροι και συνεργάτες.

Το παρών έδωσε και ο εκπρόσωπος του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, αλλά και οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές ποντιακής καταγωγής Κώστας Ανθόπουλος και Ντίνος Αναστασιάδης, όπως και στελέχη ελληνικών ομοσπονδιών και σωματείων, όχι μόνο από τη Μελβούρνη, αλλά και από το Σίδνεϊ, το Περθ και την Αδελαΐδα. Ξεχωριστή η παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος Ποντιακού Συλλόγου Πέρθης «Άγιος Γεώργιος».

«Στόχος μας είναι να ετοιμάσουμε τους επόμενους που θα οδηγήσουν την Εστία μας στην επόμενη πεντηκονταετία, όπως επίσης και η ενότητα του ποντιακού χώρου, γιατί πολλά περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν» είπε κατά το χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Πηλαλίδης.

Για την ενότητα του ποντιακού χώρου μίλησε και ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Χαράλαμπος Ναβροζίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την Ποντιακή Εστία για το σπουδαίο έργο της.

(Φωτ.: Facebook / Pontiaki Estia Melbourne)

(Φωτ.: Facebook / Pontiaki Estia Melbourne)

(Φωτ.: Facebook / Pontiaki Estia Melbourne)

(Φωτ.: Facebook / Pontiaki Estia Melbourne)

(Φωτ.: Facebook / Pontiaki Estia Melbourne)

Η αυλαία του καλλιτεχνικού προγράμματος άνοιξε με τα παιδιά από το Περθ (αρκετά μη ποντιακής καταγωγής), που έδειξαν ότι βαδίζουν επάξια στο δρόμο της παράδοσης, με ψυχή και πάθος. Καταχειροκροτήθηκαν και συγκίνησαν.

Μετά ήρθε η ώρα για τους οικοδεσπότες, να παρουσιάσουν τη δική τους δουλειά. Η μουσική ομάδα «Μαυροθαλασσίτες» έδωσε το ρυθμό στα χορευτικά τμήματα, τα οποία στάθηκαν επάξια.

Και όπως συμβαίνει με κάθε γιορτή, η βραδιά έκλεισε με ένα ποντιακό παραδοσιακό γλέντι για όλους, με καλεσμένο από την Ελλάδα τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη.

ΠΗΓΗ  pontosnews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου