Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Κ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση – Το υψηλό ποσοστό αυξάνει την ευθύνη (video)


Την επισήμανση ότι οι ψυχαγωγικές εκπομπές είναι βαθιά πολιτικές εκπομπές, καθώς αναδεικνύονται βαθιά κοινωνικά ζητήματα, έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή της Δανάης Μπάρκα στο Mega, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Υπογράμμισε εκ νέου ότι το ΕΣΥ αποτελεί βασική προτεραιότητα προσωπικά του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι πριν από τις εκλογές, παρουσίασε το σχέδιο για το νέο σύστημα υγείας με προσλήψεις, προληπτικές εξετάσεις, εκσυγχρονισμό νοσοκομείων. Σημείωσε ότι πριν έλθει στην εμπομπή, βρέθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», που δείχνει ότι το ΕΣΥ όταν θέλει μπορεί.

Μητσοτάκης

Στο ερώτημα πώς αισθάνεται μετά τις εκλογές του Μαΐου είπε ότι «δεν αισθάνομαι άτρωτος». Επανέλαβε ότι οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. «Αισθάνομαι ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Μαΐου. Αυτό το ποσοστό που πήραμε αυξάνει την ευθύνη για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να εφαρμόσω το πρόγραμμα που είπαμε και να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός. Ο κάθε πολίτης που σε ψηφίζει σου δίνει ατομική εντολή να λύσουμε αυτό που τον απασχολεί. Το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι λευκή εντολή και εντολή αλαζονείας ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και θα πρέπει να πάμε χαλαροί στην κάλπη», τόνισε.

Επανέλαβε στο σημείο αυτό ότι χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια ισχυρή κυβέρνηση, για να συμπληρώσει ότι έτσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου