Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Επικίνδυνη δήλωση Γιώργου Τσίπρα για το δίκαιο της θάλασσας και το Αιγαίο (Βίντεο)


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τα εθνικά θέματα σε μια λογική που εγείρει ερωτήματα. Καθίσταται όμως εθνικά επικίνδυνη και ρίχνει νερό στον μύλο των διεκδικήσεων που εγείρει διαρκώς η Τουρκία. Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα ότι «η σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, δεν έχει ρητή αναφορά για το Αιγαίο» το επιβεβαιώνει.

Ο Γιώργος Τσίπρας πέραν των στενών σχέσεων με τον Αλέξη Τσίπρα (εκτός της συγγενικής) είναι και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας. Είναι υποψήφιος βουλευτής και παράλληλα είναι το πρόσωπο που στη Βουλή έχει δηλώσει ότι «η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός» προκαλώντας και τότε έντονες αντιδράσεις.

Η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη, που βρισκόταν στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ, άμεση: «Κύριε Τσίπρα, καλό είναι να μαθαίνουμε λιγάκι, να ανοίξουμε κάποιο βιβλίο».

Αυτό είναι η μια πλευρά. Η επικινδυνότητα όμως δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πολύ δε περισσότερο όταν αναπαράγονται από τα τουρκικά ΜΜΕ και από την ηγεσία της γείτονος.

Αυτό που είπε ο Γιώργος Τσίπρας δεν είναι απλό. Δήλωσε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια η διεθνής κοινότητα δεν έχει δείξει να έχει την ίδια αντίληψη με αυτή που έχει η ελληνική πλευρά. Για παράδειγμα, η UNCLOS, η σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας, αναφέρεται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, στην Αραβική θάλασσα, τη θάλασσα της Κίνας κ.ο.κ. Η μόνη περιοχή που δεν υπάρχει ρητή αναφορά είναι το Αιγαίο».

Και αυτό την ώρα που το δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει πως τα νησιά που φέρουν οικονομική δραστηριότητα έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και φυσικά αφορά στο Αιγαίο, όπως και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία, όπως και λίγες ακόμη χώρες που δεν υπογράφουν την UNCLOS, υποστηρίζει πως το Αιγαίο είναι μια περιοχή «ειδικών συνθηκών» και υποστηρίζει πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Ουσιαστικά αυτό που λέει ο Γιώργος Τσιπρας αντίκειται στην πολιτική της χώρας μας. Είναι εθνικά επικίνδυνο και προκαλεί ερωτήματα για το πως θα χειριζόταν τα θέματα αυτά μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΗΓΗ  https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου