Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Τουρκία: Αναθεώρηση του Συντάγματος προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του AKP


Τις πληροφορίες ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του AKP, Ερκάν Καντεμίρ.

«Αυτή η συνταγματική τροποποίηση μπορεί να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη της Εθνοσυνέλευσης πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ελπίζω να το περάσουμε στη Βουλή χωρίς να χρειάζεται δημοψήφισμα», δήλωσε ο Καντεμίρ στο CNN Turk.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος AKP, που είχε την πλειοψηφία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση να συνεργαστεί, ώστε να θεσμοθετηθεί συνταγματικά η προστασία της ισλαμικής μαντίλας. «Ας φτιάξουμε ένα Σύνταγμα πριν από τις εκλογές και ας θεσπίσουμε τον νόμο για το θέμα της μαντίλας με το Σύνταγμα. Αν είστε ειλικρινείς, ας εγγυηθούμε το θέμα της μαντίλας με το Σύνταγμα. Αν δεν είστε ειλικρινείς, θα το φωνάζω ενώπιον ολόκληρου του έθνους μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επανέλαβε επίσης, την επιθετική ρητορική του προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αφήνοντας υπόνοιες ότι σχετικές ρυθμίσεις μπορεί να ενσωματωθούν στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της προστασίας της οικογένειας.

 ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου