Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Η Collins θα επιδείξει C-130J βελτιωμένη όραση και επεξεργασία εικόνας για εναέρια πυρόσβεση χαμηλής ορατότητας

Η Collins θα επιδείξει το ψηφιακό HUD EVS-3600 της εταιρείας σε αεροσκάφος C-130J της Πολεμικής Αεροπορίας με το Modular Airborne Fire Fighting System (MAFFS).

Οι ειδικοί αεροηλεκτρονικών πιλοτηρίων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ χρειάζονταν μια ψηφιακή οθόνη heads-up (ψηφιακή HUD) για να αποδείξουν την ικανότητα του βοηθητικού αεροσκάφους C-130J να καταπολεμά δασικές πυρκαγιές και να πετάει σε στενό σχηματισμό σε καπνό, κακοκαιρία και τη νύχτα. Βρήκαν τη λύση τους από την Raytheon Collins Aerospace.

Αξιωματούχοι του Κέντρου Διαχείρισης Κύκλου Ζωής της Πολεμικής Αεροπορίας στη Βάση Αεροπορίας Ράιτ-Πάτερσον, στο Οχάιο, ανακοίνωσαν μια σύμβαση 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα στο τμήμα της Raytheon Technologies Corp. Collins Aerospace στο Cedar Rapids της Αϊόβα, για να επιδείξουν το ψηφιακό HUD Collins EVS-3600 σε αεροσκάφος C-130J της Πολεμικής Αεροπορίας εξοπλισμένο με το Modular Airborne Fire Fighting System (MAFFS).

Αυτά τα αεροσκάφη πραγματοποιούν τακτικά αποστολές χαμηλής ορατότητας σε ορεινό έδαφος με σκοτεινό καπνό κάτω από 1.000 πόδια, πολύ πίσω από ένα αεροσκάφος, για να ρίξουν επιβραδυντικά χημικά που βοηθούν στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Τα αεροσκάφη MAFFS πραγματοποιούν επίσης πτήσεις μετά τη δύση του ηλίου, γεγονός που καθιστά τα πληρώματα ευάλωτα σε οπτικές ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται από την απώλεια του φωτός της ημέρας, σε συνδυασμό με μειωμένες συνθήκες ορατότητας λόγω καπνού.


Οι μονάδες MAFFS χωρούν μέσα σε αεροπλάνα C-130 χωρίς να απαιτούν δομική τροποποίηση και μπορούν να φορτωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάζονται περίπου δύο ώρες για να φορτωθεί μια μονάδα MAFFS στο C-130, το οποίο στη συνέχεια ρίχνει επιβραδυντικό πυρκαγιάς από υψόμετρο περίπου 150 ποδιών.

Μια μονάδα MAFFS μπορεί να εκφορτίσει περίπου 3.000 γαλόνια σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα για να καλύψει μια περιοχή μήκους 1/4 του μιλίου και πλάτους 60 ποδιών. Σήμερα, μία Διοίκηση Εφέδρων της Πολεμικής Αεροπορίας και τρεις θέσεις της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα MAFFS.

Η 302η πτέρυγα αερομεταφοράς στο Κολοράντο Σπρινγκς, Κολοράντο, είναι η μόνη εφεδρική μονάδα. Οι μονάδες Φρουράς περιλαμβάνουν το 145ο AW στο Charlotte, N.C. το 146ο AW στα Channel Islands, Καλιφόρνια, και το 153ο AW στο Cheyenne, Wyo. Το 302nd AW έχει δύο από τις μονάδες MAFFS και το Guard έχει δύο μονάδες η καθεμία για συνολικά οκτώ συστήματα σε εθνικό επίπεδο.

Ένα βελτιωμένο σύστημα όρασης βοηθά τα πληρώματα αεροσκαφών να βλέπουν μέσα από την ομίχλη, τον καπνό, τη σκόνη, την φυσούσα άμμο και άλλα σκοτεινά στοιχεία και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την επίγνωση της κατάστασης και την ασφάλεια του πληρώματος αεροσκαφών σε αυτές τις συνθήκες.

Το βελτιωμένο σύστημα όρασης Collins EVS-3600 θα βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας των αποστολών MAFFS και κινητικότητας και θα αυξήσει τα περιθώρια ασφαλείας, λένε αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Το βελτιωμένο σύστημα όρασης όχι μόνο μπορεί να ενισχύσει την εναέρια πυρόσβεση, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως πτήσεις σχηματισμού, επίγνωση της κατάστασης χαμηλού επιπέδου, αποφυγή εμποδίων και απόκτηση αντικειμενικής περιοχής σε περιβάλλοντα με σκοτεινά σωματίδια.





Η Collins θα δημιουργήσει λογισμικό για την εμφάνιση ενός βελτιωμένου συστήματος όρασης σε ένα ψηφιακό HUD στο επίδειξης C-130J, θα αντικαταστήσει μόνιμα το αναλογικό HUD με το βελτιωμένο ψηφιακό HUD στο δοκιμαστικό αεροσκάφος και θα επιδείξει την τεχνολογία στο αεροσκάφος σε καιρικές συνθήκες χαμηλής ορατότητας όπως π. ομίχλη, καπνός και έντονη βροχόπτωση κατά την αντιπυρική περίοδο.





Εμπειρογνώμονες αεροηλεκτρονικής του Collins θα επιδείξουν σχηματισμό που πετά στα 1.000 και 1.500 πόδια ακολουθώντας ένα αεροσκάφος που είναι παρόμοιο σε μέγεθος με αυτά που χρησιμοποιεί η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το λογισμικό συστήματος ενισχυμένης όρασης Collins πρέπει να μπορεί να επαληθεύει την ενισχυμένη ορατότητα σε ομίχλη ή καπνό κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά την ανάκτηση σε αυστηρές βάσεις δεξαμενόπλοιων με συστήματα φωτισμού περιορισμένης προσέγγισης.



Το λογισμικό του συστήματος βελτιωμένης όρασης θα παρέχει πληροφορίες αναφοράς κύριας πτήσης στον πιλότο ως κύρια οθόνη πτήσης. Οι ειδικοί της Collins θα επιδείξουν επίσης τρία διαφορετικά είδη αισθητήρων -- οπτικό, υπέρυθρο μικρού μήκους και υπέρυθρο μεγάλου κύματος σε μορφή βίντεο στο ψηφιακό HUD και επεξεργασία εικόνας και συγχώνευση δεδομένων για αυτόματη προσαρμογή των κερδών.

Ως σχεδιαστής, προγραμματιστής και μοναδικός κατασκευαστής του πιστοποιημένου ψηφιακού HUD C-130J και του συμβατού συστήματος ενισχυμένης όρασης, η Collins είναι η μόνη επιχείρηση με αρκετή λεπτομερή γνώση του σχεδιασμού για να παράγει και να υποστηρίζει επαρκώς αυτήν την επίδειξη, λένε αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.



Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου απαραίτητη προσθήκη στα δικά μας C-130 για ρίψει αλεξιπτωτιστών το βράδυ, μεταφορά ενισχύσεων και για τυφλή πτήση πολύ χαμηλού ύψους.Μακάρι να επισκευαστούν και να χρησιμοποιηθούν τα παλιά για ρίψεις το βράδυ σε πυρκαγιές. 

ΠΗΓΗ hellenicdefencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου