Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ένοπλες Δυνάμεις: Συμμετοχή στην Πολυεθνική Άσκηση «PLATINUM WOLF 23» (pics)


Στην Πολυεθνική Άσκηση με την ονομασία «PLATINUM WOLF 23» συμμετείχαν, από την Πέμπτη 15 έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Ασκήσεων «BOROVAC» στη Σερβία πλησίον της στρατιωτικής βάσης «SOUTH».

Στην «PLATINUM WOLF 23», η οποία διευθύνεται από την 4η Ταξιαρχία Στρατού των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετείχαν δυνάμεις από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε 1 Αερομεταφερόμενη Διμοιρία Κρούσης 18 ανδρών της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ) «ΠΟΝΤΟΣ», καθώς και 2 Αξιωματικοί Επιτελείς στο επιτελείο διεξαγωγής της Άσκησης.

Κατά τη διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) όπως η λειτουργία σημείων ελέγχου, επιχειρήσεις απομόνωσης και έρευνας, επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους, εκτέλεση περιπόλων και προστασία δυνάμεων, τα οποία συνέβαλαν στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου