Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Ρωσία: Καταστρέψαμε το 26% της ουκρανικής λιμενικής υποδομής και 5 εμπορικά πλοία μέσα σε 9 ημέρες


Ιούλιος 27, 2023. Ελλάδα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν το 26% της υποδομής των ουκρανικών λιμανιών και 5 εμπορικά πλοία μέσα σε 9 ημέρες, ενώ ανακοίνωσε επίσης την ανακάλυψη ιχνών εκρηκτικών σε πλοίο που εισήλθε πρόσφατα στο λιμάνι της Ουκρανίας στο πλαίσιο της συμφωνίας σιτηρών.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία βομβάρδισε την υποδομή ενός λιμανιού στην περιοχή της Οδησσού σε επίθεση με πυραύλους χθες το βράδυ, σκοτώνοντας έναν φρουρό και καταστρέφοντας έναν τερματικό σταθμό φορτίου.

Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν επανειλημμένα στοχεύσει τα λιμάνια της Οδησσού από τότε που η Μόσχα αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Πρωτοβουλία Εξαγωγής Σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών που επέτρεπε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Οδησσού για περίπου ένα χρόνο.

Ο κυβερνήτης της Οδησσού  Όλεχ Κίπερ δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Καλίμπρ σε απροσδιόριστο λιμάνι από ένα υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόσθεσε ότι ένα κτίριο ασφαλείας καταστράφηκε και δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να καταρρίψει τους πυραύλους Καλίμπρ, αλλά ανακοίνωσε ότι κατέρριψε οκτώ drones χθες το βράδυ σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Η Ναταλία Χομενιούκ, εκπρόσωπος της νότιας διοίκησης του ουκρανικού στρατού, είπε ότι μια καταιγίδα βοήθησε τη Ρωσία στην επίθεση.

«Ο εχθρός εκμεταλλεύτηκε τις καιρικές συνθήκες και εκτόξευσε πυραύλους σε βροντές και ανέμους και σε πολύ χαμηλό ύψος για να καταστήσει πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους», πρόσθεσε.

Ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία μέσω ξηράς.

Ο Κίρμπι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, σχολιάζοντας τις επιλογές για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μετά τη λήξη της «συμφωνίας για τα σιτηρά»: «Εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εργαζόμαστε με την Ουκρανία και άλλους εταίρους στην Ευρώπη για να δει αν υπάρχουν τρόποι για να φτάσει σιτηρά στις αγορές μέσω ξηράς» , παραδέχθηκε ωστόσο ότι «δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό» σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «TASS».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου