Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Μετά τα μαθήματα, οι αποφάσεις


Άννα Παναγιωταρέα

Τα ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ χθες, απέδειξαν ότι βρίσκονται «σε πόλεμο με την κοινή λογική», η οποία λέει ότι τα ντουβάρια ξαναγίνονται. Οι άνθρωποι όχι. Ομως, στο Μάτι δεν υπήρξε λογική. Δεν έγινε εκκένωση ή προειδοποίηση από τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Καν μεγάφωνα στο δρόμο!

Ούτε πάρθηκε μέτρο προληπτικής προστασίας, καθώς κατέβαινε η φωτιά. Οι οδηγίες για τη ασφάλεια των πολιτών πήγαν περίπατο. Οσοι με τα αυτοκίνητά τους εγκατέλειπαν την κόλαση, υποχρεώθηκαν οι δυστυχείς από τους τροχονόμους να γυρίσουν πίσω. Αυτοί ήταν και οι μόνοι αστυνομικοί που εμφανίστηκαν.

«Η κοινή λογική» των συριζαίων λέει δεκάδες νεκρούς στη Μάντρα, στα Δερβενοχώρια, στη Ρόδο και στην Κάρυστο; Να ισοφαρίσουν με το Μάτι; Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Πόσες φορές θα επαναλάβει ο Μητσοτάκης ότι «προτεραιότητα έχει η προστασία της ζωής των πολιτών. Αποζημιώσεις θα δοθούν αμέσως». Το είπε και στη Βουλή. Δεν θέλουν να το καταλάβουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ! Δεν πειράζει. Η κυβέρνηση θα το αποδείξει εμπράκτως. Αλλά δεν διανοείται ο Μητσοτάκης να πει στους πυροπαθείς: «Και τι θα κάνετε, αν σας έδινα 2.500 ευρώ που σας υποσχέθηκα; Θα τα είχατε φάει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή μίλησε για «επτά μέρες ανικανότητας, ανυπαρξίας και καταστροφής». Αν ήταν έτσι στις 560 πυρκαγιές, στο επταήμερο, από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, θα θρηνούσαμε δεκάδες. Αυτά πάνε μαζί: Η προστασία της ζωής έχει να κάνει με την ικανότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να διαχειρίζεται κρίσεις. Η άμεση παρουσία του κράτους έχει να κάνει με τις προτεραιότητες που βάζει η κυβέρνηση: Ασφάλεια ζωής, αναδάσωση, αποκατάσταση ζημιών.

Το να μιλούν για ανικανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ή και το ΠΑΣΟΚ είναι λογικό; Το 41% των πολιτών ψήφισε και εμπιστεύθηκε μια κυβέρνηση με χαρακτηριστικά ανικανότητας, ανυπαρξίας και καταστροφής; Επέλεξαν οι πολίτες να κατεδαφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποδεδειγμένη «ικανότητα, παρουσία και αποφυγή καταστροφών»; Καλά, για το ΠΑΣΟΚ τι να ρωτήσεις. Με ένα 11% ψήλωσε ο νους του Ανδρουλάκη, που νομίζει ότι πατά ήδη στο χαλάκι της εξουσίας.

Κι αυτά ειπώθηκαν εντός Βουλής και γράφτηκαν στα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ, όταν άνθρωποι που έχασαν στο Μάτι τους δικούς τους, έστειλαν χθες, στη μαύρη επέτειο της 24ης Ιουλίου 2018, το μήνυμά τους. Επρεπε δημοσιογράφοι, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να σεβαστούν αυτά που είπαν: «Βλέπουμε 19.000 εκκενώθηκαν στη Ρόδο, οι 16.000 με αυτοκίνητα και 3.000 από θάλασσα. Εμάς μας άφησαν να καούμε. Δεν ήρθε Λιμενικό, δεν ήρθε καμία Αστυνομία, δεν βοήθησε, δεν έγινε καμία διάσωση». Και ζητούν Δικαιοσύνη!

Η αλήθεια είναι ότι κάηκε πολύτιμο δάσος, σε τεράστια έκταση Οχι όμως από έλλειψη εναέριων μέσων. Τα ερωτήματα είναι άμεσα: Ποιος έχει ευθύνη για την πυρκαγιά στο δάσος; Πυροσβέστες ή δασικοί; Και πόσοι εμπλέκονται και δίνουν οδηγίες; Μετά τα μαθήματα, είναι ώρα για αποφάσεις.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου