Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Το Αζερμπαϊτζάν εντάσσεται στο πρόγραμμα του τουρκικού KAAN


Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) για συνεργασία στο πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους KAAN. Η συμφωνία υπεγράφη σήμερα στην έκθεση IDEF 2023.  

Το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν και της TAI για την ανάπτυξη του μαχητικού αεροσκάφους KAAN δεν προσδιορίστηκε στην έκθεση.

Παλαιότερα γνωστό ως TF-X, το KAAN δημιουργήθηκε με στόχο να αντικαταστήσει το αεροσκάφος F-16 της τουρκικής αεροπορίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016. Τρία πρωτότυπα αναμένεται να παραχθούν πριν από το 2026.

Η διαμόρφωση Block-10 αναμένεται να αναπτυχθεί έως το 2029. Δέκα μαχητικά αεροσκάφη TF-X Block-1 που παράγονται στη φάση-2 θα παραδοθούν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία μεταξύ 2030-2033 . Ωστόσο, αυτή η ημερομηνία που ανακοινώθηκε από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία αναθεωρήθηκε ως το 2028 από την TAI.

Το αεροσκάφος λέγεται – από τους Τούρκους – ότι μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 1,8 Mach και ότι θα διαθέτει ραντάρ τύπου AESA, ενώ πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, έχει ικανότητες stealth και είναι “ισάξιο του F-35”

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου