Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Κρεμλίνο: Η πιθανή χρήση πυρομαχικών διασποράς από το Κίεβο θα αναγκάσει τη Ρωσία να αντιδράσει


Η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει στην Ουκρανία με πιθανή χρήση πυρομαχικών διασποράς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τετάρτη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Φυσικά, η πιθανή χρήση αυτού του τύπου όπλων αλλάζει το παιχνίδι και σίγουρα θα αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ως απάντηση», είπε ο Πεσκόφ, καθώς διαβίβασε ερωτήσεις για το ποια ακριβώς μέτρα θα ληφθούν στο υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Zaporozhye ανέφεραν ότι ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν την πόλη Tokmak με πυρομαχικά διασποράς.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου προειδοποίησε ότι, εάν ποτέ παραδοθούν αμερικανικά πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει παρόμοια όπλα εναντίον των ουκρανικών στρατευμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία μέχρι στιγμής απέχει από τη χρήση πυρομαχικών διασποράς στην ειδική στρατιωτική της επιχείρηση καθώς αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι για τους πολίτες. Η παροχή τέτοιων όπλων από την Ουάσιγκτον θα παρατείνει μόνο τη σύγκρουση, είπε.

Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρότεινε η Ρωσία να χρησιμοποιήσει τα οπλοστάσια πυρομαχικών διασποράς μετά τον βομβαρδισμό του Τοκμάκ.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου