Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Ερντογάν μετά το τετ α τετ με τον Μητσοτάκη: «Είθε η συνάντησή μας να είναι επωφελής για τις χώρες μας»


Την ευχή να αποδεχθεί επωφελής για Τουρκία και Ελλάδα η συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους της Λιθουανίας εξέφρασε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Είχαμε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Είθε η συνάντησή μας να είναι επωφελής για τις χώρες μας».

 Το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν διήρκεσε περί τη μία ώρα -διπλάσιο χρόνο του προγραμματισμένου- και διεξήχθη «σε καλό κλίμα», με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο να έχουν «ειλικρινή συζήτηση», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

 Οι δύο ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας συναντήθηκαν για τρίτη φορά, σε ένα διαφορετικό από τις προηγούμενες φορές κλίμα, υπό το νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι καταστροφικοί σεισμοί στη γείτονα έφεραν πιο κοντά τις δύο χώρες, ενώ η Άγκυρα προχώρησε σε αποκλιμάκωση της έντασης που δημιουργούσε όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου