Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Ζελένσκι: Θα αποκτήσει «ρυθμό» η ουκρανική αντεπίθεση


«Ηδη περνάμε από ορισμένες τοποθεσίες με νάρκες και τις αποναρκοθέτουμε», είπε, μιλώντας σε διεθνείς ηγέτες στο τετραήμερο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιμένει ότι η αντεπίθεση του στρατού του εναντίον των ρωσικών δυνάμεων πρόκειται να «αποκτήσει ρυθμό», καθώς επιχείρησε να καθησυχάσει τις δυτικές κυβερνήσεις που έχουν ανησυχήσει για την αργή πρόοδο της επιχείρησης.

Η προσπάθεια απώθησης των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία ξεκίνησε αργότερα από ό,τι ήλπιζε το Κίεβο, είπε ο Ζελένσκι, λόγω ανεπαρκών πυρομαχικών, οπλισμού και κατάλληλα εκπαιδευμένων ταξιαρχιών, που είχαν δώσει στη Ρωσία χρόνο να βάλει νάρκες και να δημιουργήσει αμυντικές γραμμές.

Αλλά η δυναμική στο μέτωπο πρόκειται να αλλάξει, πρόσθεσε ο Ζελένσκι, ενώ επανέλαβε την έκκλησή του προς τους συμμάχους να προμηθεύσουν περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη.

«Πλησιάζουμε σε μια στιγμή που οι σχετικές ενέργειές μας μπορούν να αποκτήσουν ρυθμό, επειδή ήδη περνάμε από ορισμένες τοποθεσίες με νάρκες και τις αποναρκοθέτουμε», είπε.

Ο Ουκρανός ηγέτης μίλησε μέσω βίντεο σε διεθνείς ηγέτες στο τετραήμερο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν, όπου κυριάρχησε στις συζητήσεις ο ρυθμός της αντεπίθεσης της Ουκρανίας για την απώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Η πρόοδος της αντεπίθεσης ήταν «το ερώτημα στο μυαλό όλων εδώ» και «η ενασχόληση όλων των φίλων σας στον κόσμο», είπε στον Ζελένσκι η Chrystia Freeland, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Καναδά.

 ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου