Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ναι, η γη είναι επίπεδη!


Ναι, η γη είναι επίπεδη!

Χωρίς πρόλογο. Κατευθείαν στην ουσία.

1.       Σ.Στεφανής κατά Κ.Φλώρου για «φιάσκο» Λιβύης: «Έγιναν λάθη, να αποδοθούν ευθύνες»

Σύμφωνα με :

https://iskra.gr/s-stefanis-kata-k-florou-gia-fiasko-livyis-eginan-lathi-na-apodothoun-efthynes/

«Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας ∆ημοκρατίας στο Βόρειο Αιγαίο και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σε συνέντευξή του άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης και του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Κ.Φλώρου για τη τραγωδία της ελληνικής αποστολής στην  Λιβύη που στοίχισε τις ζωές 5 Ελλήνων.

Επέρριψε ξεκάθαρα τις ευθύνες στον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο καθώς μίλησε για τακτικά και τεχνικά λάθη και είπε πως πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες για να αποδοθούν, εφόσον έγιναν τα λάθη αυτά.»

«Τι εννοεί άραγε ο πρώην ΥΦΥΕΘΑ Α.Στεφανής;»

Ο Κος Αλκιβιάδης Στεφανής είπε:

«Ξεκινώ με το πολιτικό και διπλωματικό σκέλος, που θα έπρεπε να είχαν διευκρινιστεί πλήρως οι συνθήκες της αποστολής, ένα τεράστιο μέρος της αποστολής είναι και η διαχείριση της κρίσης. Υπήρχε μία σύγχυση στην ενημέρωση για το τροχαίο, θα πρέπει να μιλάει ένας φορέας. Κι αυτός ο φορέας θα πρέπει να είναι απόλυτα έγκυρος και κατατοπιστικός. Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για δύο λόγους, ο ένας είναι καθαρά τακτικός και τεχνικός και, δεύτερον, αν έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες».

2.       «Στεφανής: Να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία της Λιβύης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» για την συνέντευξη του πρώην ΥΦΥΕΘΑ Σ.Στεφανή στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA στην εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA» στις 20/9.

Βολές του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και υποψήφιου Περιφερειάρχου εναντίον του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΓΕΕΘΑ. «Βλέπει» λάθη σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο ενώ διατυπώνει αιχμές και για την διαχείριση της κρίσεως από πολλά κέντρα και εκτιμά-ζητά να αποδοθούν ευθύνες όπου απαιτηθούν.

Σκέψεις

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, με φόντο την πρωινή αυγούλα από τον όμορφο Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας, ο απόστρατος Στρατηγός Κος Αλκιβιάδης Στεφανής, επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΦΥΕΘΑ και νυν υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας ∆ημοκρατίας στο Βόρειο Αιγαίο, είναι στις οθόνες των τηλεοράσεών μας, καλεσμένος σε γνωστή πρωινή ενημερωτική εκπομπή, γνωστού τηλεοπτικού συστημικού σταθμού, για ‘ζωντανή’ συνέντευξη.

Και η παρουσία του ξεκινά από το τραγικό δυστύχημα της Λιβύης. Μεταξύ άλλων, μιλάει ως ειδικός επαΐων για το τι και πως έπρεπε να γίνει και τι έγινε στην αποστολή αυτή. Εμμέσως πλην σαφώς, υποστηρίζει ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου απαιτείται, υπονοώντας το Υπουργείο Εξωτερικών και το ΓΕΕΘΑ.

Το επόμενο πρωί, της Πέμπτης, ‘ορισμένα’ ΜΜΕ αναλαμβάνουν, στο διαδίκτυο, να μας ‘φωτίσουν’ περεταίρω για την παραπάνω συνέντευξη.

Και το αμέσως επόμενο πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, κυκλοφορεί η γνωστή εφημερίδα «Εστία» με πρωτοσέλιδο: «Στεφανής: «Να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία της Λιβύης».

Όμορφα πράματα! Μελετημένα, με σχέδιο! Κλασικό παράδειγμα συντονισμένης μιντιακής προβολής για ανάδειξη αλλά και στοχοποίηση προσωπικοτήτων.

Ο Κος Στεφανής δεν έχει διατελέσει Α/ΓΕΕΘΑ και ουδέποτε έχει υπηρετήσει ως ένστολος στο ΓΕΕΘΑ. Ως πολίτης, ουδέποτε έχει ασχοληθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αν τώρα κάποιοι μας πούνε ότι όλα τα παραπάνω είναι τυχαία και ότι θα γίνονταν ακόμα και αν ο Κος Στεφανής δεν ήταν ο εκλεκτός υποψήφιος για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, τότε: Ναι, η γη είναι επίπεδη!

ΥΓ1: Τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με πολιτικολογία ή/και προπαγάνδα.

ΥΓ2: Η εκτίμησή μας για κάθε απόστρατο που έχει δώσει-προσφέρει τα καλύτερα χρόνια της ζωής του στην πατρίδα, είναι δεδομένη.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου