Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ουκρανία - G20: Η κοινή διακήρυξη δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι περήφανος


Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η κοινή διακήρυξη των χωρών μελών της G20, σε ό,τι αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, "δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι περήφανος", επικρίνοντας το κείμενο της διακήρυξης που δεν αναφέρει τη Ρωσία.

«Είναι σαφές ότι η συμμετοχή της ουκρανικής πλευράς (στη σύνοδο της G20) θα επέτρεπε στους συμμετέχοντες να καταλάβουν καλύτερα την κατάσταση», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Όλεγκ Νικολένκο.

Υπενθυμίζεται πως o Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (09/09), ότι η G20 πέτυχε συναίνεση για μια διακήρυξη των ηγετών παρά τις σημαντικές διαφωνίες που είχαν οι συμμετέχοντες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ως αποτέλεσμα της σκληρής εργασίας όλων των ομάδων επιτύχαμε συναίνεση επί της Διακήρυξης των Ηγετών της Συνόδου G20. Ανακοινώνω την υιοθέτηση αυτής της διακήρυξης», δήλωσε ο Μόντι ενώπιον των ηγετών του μπλοκ.

Νωρίτερα ο Μόντι εγκαινίασε τη διήμερη σύνοδο καλώντας τα μέλη να τερματίσουν το «παγκόσμιο έλλειμμα εμπιστοσύνης» και ανακοίνωσε ότι το μπλοκ παραχωρεί μόνιμη ιδιότητα μέλους στην Αφρικανική Ένωση σε μια προσπάθεια να την καταστήσει πιο αντιπροσωπευτική.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου