Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

11 βολές SM-2 από αμερικανικό αντιτορπιλικό εναντίον πυραύλων των Χούτι


Κατά την αποστολή του στην Ερυθρά Θάλασσα, το αντιτορπιλικό USS Carney του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ χρησιμοποίησε πυραύλους εναντίον 8 drones και 3 πυραύλους SSM ή κρουζ που εκτόξευσαν οι Χούτι της Υεμένης.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ανακοίνωσε ότι παρενέβη σε 3 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Υεμένη μέσω της Ερυθράς Θάλασσας προς το Ισραήλ και εναντίον μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) που επιτέθηκαν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στρατηγός Πατ Ράιντερ έδωσε πληροφορίες για τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Υεμένη προς το Ισραήλ και τις επιθέσεις UAV σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Ο Ράιντερ δήλωσε ότι οι τρεις πύραυλοι, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από την ξηρά στην Υεμένη και κατευθύνονταν βόρεια κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας, πιθανώς προς στόχους στο Ισραήλ, καταρρίφθηκαν από το πολεμικό πλοίο USS Carney που στάθμευε στην περιοχή επειδή «θεωρήθηκαν ως δυνητικό απειλή".

Το αντιτορπιλικό USS Carney (DDG-64) κλάσης Arleigh Burke πραγματοποίησε αναχαίτιση με πυραύλους SM-2 εναντίον 3 πυραύλων κρουζ και 8 drones. Οι αναφερόμενοι στόχοι καταστράφηκαν με 11 πυραύλους SM-2. Αναμένεται ότι το USS Carney θα βρίσκεται στην περιοχή για λίγο ακόμη για αποστολές αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας.

SM-2

Πολλοί αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στις επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

SM-2MR RIM-66M Block IIIB

Το RIM-66M Block IIIB, η πιο πρόσφατη διαμόρφωση πυραύλων SM-2, έχει διπλές κεφαλές αναζήτησης. Στο ενδιάμεσο στάδιο, ο πύραυλος έχει ένα ημι-ενεργό ραντάρ αναζήτησης (SARH) που καθοδηγείται από το ραντάρ ελέγχου πυρός του πλοίου. Στο τερματικό στάδιο, έχει μια κεφαλή αναζήτησης υπέρυθρων.

Βάρος: 707 kg
Μήκος: 4,72 μέτρα
Κινητήρας: Πύραυλος στερεού καυσίμου
Εμβέλεια:  έως 170 χιλιόμετρα
Υψόμετρο: 80.100 πόδια
Ταχύτητα: 3,5 Mach

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: υπέροχα, φανταστικά έριξαν 11 SM-2 και οι 8 SM-2 κατέρριψαν drones; Όχι κατέρριψαν περιπλανώμενα πυρομαχικά μεγάλου μεγέθους και όχι drones κατηγορίας 1 & 2.

Δεν θα αναφέρω το κόστος των 11 SM-2, το να ρίχνεις όμως SM-2 είναι αρκετά περίεργο; Ούτε πυραύλους ESSM είχε μέσα το αντιτορπιλικό; Εκτός και η απόσταση κατάρριψης ήταν πολύ μακριά εκτός εμβέλειας των ESSM.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου